Бившият премиер Кирил Петков разкритикува дейността на служебното правителство и

...
Бившият премиер Кирил Петков разкритикува дейността на служебното правителство и
Коментари Харесай

Кирил Петков: След една крачка напред - две назад по всички линии

Бившият министър председател Кирил Петков разкритикува активността на служебното държавно управление и на спешния щаб за енергетиката. От своята страница в обществената мрежа Facebook Петков пита: " Защо направихме една крачка напред, а в най-важния миг за България се връщаме две обратно ".

В поста си Кирил Петков написа, че от не са п оиска ли информация от компанията, която чака седемте кораба за доставка . Не са разговаряли с Турция за свободно място за пристанище на корабите, недоволства Петков.

Нямало и позвъняване към компанията, която е запазила потенциал за нас в Гърция. Няма информация за диалози с Гърция за разтоварване на повече от контрактувания полутечен газ в Ревитуса. ( Остров, ситуиран в залива Мегара. Там има терминал за течен естествен газ- б.р.), откакто съседите ни оповестиха разширение на потенциала на терминала.

" Но към този момент се приказва за Газпром и дълготрайни контракти. Не виждаме ли, че даже на Германия се лимитира подаването на газ от Русия ? Не е ли най-важно за хората да има сигурност на доставките? Какво тъкмо прави спешният щаб ", пита досегашният министър председател на България.

Според Петков гръцката връзка също по този начин се слага под риск тъкмо в този момент, когато сме на финалната права на стартирането в употреба . С протоколно решение на новия министър на енергетиката от 03 август 2022 година, наше решение от 22.07.2022 година е анулирано в частта " одобрение на избора на Надзорен съвет на АйСиДжиБи ".

Той счита, че по този метод сдружението няма да извърши условията за смяна на корпоративната конструкция според модела на Независим метафоричен оператор . Има заплаха от забавяне по отношение на поставения от регулаторите период. Това значи закъснение на фрапантното понижаване на цената на газа от Азербайджан, написа Петков и прибавя, че стартирането на връзката в екплоатация ще спести милиони на България.

Петков недоумява за какво се о тмен ят решения на държавно управление то, на което той е бил отпред и дава образец с решения за мястото на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, с парите за детски площадки и дневен център за възрастни хора в Ямбол .

Бившият министър председател не подминава и промяна на макар рекордните доходи доста добра събираемост - за какво ", пита той без да напомня, че при назначението на Румен Спецов той бе нападнат от опозицията, че продал компанията си със отговорности към страната на малоимотен жител.
 Георги Кадиев изиска оставка на новия началник на Национална агенция за приходите Румен Спецов
Георги Кадиев изиска оставка на новия началник на Национална агенция за приходите Румен Спецов

Притеснителна била обстановката с задължения на продадената му компания

Кирил Петков подлага на критика държавното управление и поради решението за въвеждане на носенето на маски на закрито в София.

" Въвеждат се наложителни в София, в случай че единствено 2.5% от интензивните кревати са запълнени - за какво ", пита Петков дни откакто това решение бе взето.

" Брикел (ТЕЦ " Брикел " ) стартира още веднъж да пуши и дими единствено часове откакто нашето държавно управление си отиде. България в действителност е на вододел. Моделът на феодални зависимости, подмолни ходове и ретроградни тактики, които костват извънредно доста на страната, нападна от всеки ъгъл ", написа Петков.

На края на поста си той приканва българите да гласоподават на идващите избори.

Припомняме, тази заран политическа партия " Продължаваме промяната " подаде документи за регистрация като независима партия, като от . Преди няколко седмици се развихри спор тъкмо за името, което е и на обединението, с която кметът на Добрич завоюва локалните избори през 2019 година Тогава той твърдеше, че е записал комерсиална марка " Продължаваме промяната ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР