Бившият премиер и президент на Албания Сали Бериша не признава

...
Бившият премиер и президент на Албания Сали Бериша не признава
Коментари Харесай

Социалистите в Албания ще управляват 53 общини, само седем за опозицията

Бившият министър председател и президент на Албания Сали Бериша не признава резултата от локалните избори на 14 май, в които опозиционната коалиция " Заедно печелим " съумя да завоюва единствено в седем албански общини.

Социалистическата партия излезе победител на извършения в Албания избор с 38% изборна интензивност, както заяви Централната изборна комисия. След привършване на процеса на броене на гласовете социалистите ще ръководят 53 от общо 61 общини през идващите четири години. Премиерът Еди Рама благодари на всички жители, които са отишли да гласоподават, защото социалистите са съумели да завоюват даже в обичайни бастиони на дясното от 30 години.

 
Трябва да отида в Шкодра, в най-благословения от Бога и най-зле третирания от индивида град. От там ще стартира обиколка на благодарността в цяла Албания.
Еди Рама, министър-председател на Албания

Опозиционната коалиция " Заедно печелим ", водена от Илир Мета и Сали Бериша, ще ръководи единствено седем общини. Те завоюваха в доста оспорваната община Химара, като техният претендент Фреди Белери е в пандиза за пазаруване на гласове.Бившият министър-председател Сали Бериша назова процеса спорен.

 

 
Албанските жители гласоподаваха под напън. Това е основната дума. Те трансформираха волята на албанците по противоконституционен, противозаконен метод и трансформираха резултата от вота.
Сали Бериша, някогашен министър-председател на Албания

Една община ще бъде ръководена от партия „ Гръцко етническо малцинство за бъдещето ". Междувременно формалната Демократическа партия понесе удар във всички общини, в които излезе с претендент. Според интернационалните наблюдаващи тези избори като цяло са били добре проведени. Процесът обаче се характеризираше с поляризация сред главните политически партии и надълбоко разделяне в опозицията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР