Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Анди Мъри

...
Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Анди Мъри
Коментари Харесай

Мъри: Не подкрепям забраната за руски тенисисти на Уимбълдън

Бившият номер 1 в международната класация по тенис Анди Мъри съобщи, че не поддържа решението за възбрана за присъединяване на състезатели от Русия и Беларус на шампионата от Големия шлем „ Уимбълдън “, само че добави, че няма верен отговор за обстановката.

Ръководството на Откритото състезание на Англия разгласи, че не е имало друга опция за започващата на 27 юни конкуренция. Според информациите, държавното управление на страната хазаин е сложило като изискване шефовете на шампионата да изискат документално удостоверение за неутралитета на тенисистите, в случай че желаят да вземат участие.

Мъри, който заяви, че ще подари всички пари, извоювани от наградни фондове през сезона, за филантропични акции в Украйна, счита, че насоките от държавното управление не са помогнали в тази ситуация.

Andy Murray ‘not supportive’ of Wimbledon ban on Russian players
— Indy Sport (@IndySport)
„ Не поддържам обстоятелството, че тенисисти получават възбрана. Доколкото разбрах, насоките от държавното управление са били, руснаци и беларуси да играят, единствено в случай че подпишат декларация, че са срещу войната и режима в Русия. Не съм сигурен какъв брой комфортно бих се чувствал аз самият, в случай че след това се случи нещо на тенисистите или техните фамилии. Не мисля, че има верен отговор “, разяснява 34-годишният Анди Мъри пред телевизия Sky Sports.

„ Говорих с някои от съветските тенисисти, както и с такива от Украйна. Чувствам се зле за играчите, които не могат да вземат участие и разбирам, че това им наподобява незаслужено. Но също по този начин познавам хора, които работят за „ Уимбълдън “ и съм наясно в каква сложна позиция са те. Съчувствам на всички и не поддържам едната или другата страна “, добави английският тенисист.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР