Бившият наставник на Милан Фабио Капело донякъде е озадачен от

...
Бившият наставник на Милан Фабио Капело донякъде е озадачен от
Коментари Харесай

Капело за Златан: Милан нямат ли вече доверие на Пиоли?

Бившият ментор на Милан Фабио Капело ненапълно е заинтригуван от назначението на Златан Ибрахимович на работа в клуба. Отказалият се от футбола швед беше избран за консултант на притежателя Гери Кардинале. Според 77-годишния експерт всичко това може да има отрицателно въздействие върху сегашния ментор Стефано Пиоли.

От формалното известие на “росонерите ” се схваща, че някогашният нападател ще бъде действен сътрудник, който ще има разнообразни функции, включващи и подкрепяне на развиването на футболисти.

“Ще може ли Ибра да върви на клубната база на Миланело - попита Капело. -Ще може ли да приказва с играчите? Какво ще прави? Той е интелигентен човек, който може да има основна роля при избрани обстановки. Но когато към този момент се завърна в Милан като футболист, той беше част от съблекалнята, където можеше да оказва въздействие ”.

“Не се схваща дали Златан ще има право да влиза в съблекалнята. Дали ще оказва помощ на Пиоли, или пък появяването му там няма да има отрицателен резултат върху работата на треньора, който по този метод може да загуби своята лидерска позиция. За мен това е най-важното нещо ”, добави Капело пред “Скай Спорт Италия ”.

“Сега Златан ще върви ли в Нюкасъл? Ако е там с отбора, това значи ли, че управлението към този момент няма доверие единствено на Пиоли? ”

“През лятото Милан освободи Паоло Малдини и Рики Масара. Да не би в този момент Ибрахимович да идва като техен заместител? Повтарям, че Златан е интелигентен човек, само че се нуждае и от опит. Това е разликата от преди. Ето за какво сега е належащо да стартира постепенно и да получи поддръжка от страна на тифозите ”.

“Другата страна на монетата е, че Ибра може и да вдъхне убеденост на футболистите, да им оказва помощ с мотивацията, да ги накара да осъзнаят, че постоянно са под наблюдаване ”, сподели още Капело.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР