Бившият нападател на Ливърпул Роби Фаулър e внесъл кандидатурата си

...
Бившият нападател на Ливърпул Роби Фаулър e внесъл кандидатурата си
Коментари Харесай

Легенда на Ливърпул иска да поеме Северна Ирландия

Бившият нападател на Ливърпул Роби Фаулър e внесъл кандидатурата си за поста на народен селекционер на Северна Ирландия, написа вестник Белфаст Телеграф.

Северна Ирландия търси нов народен селекционер откакто договорът на Йън Бараклъф беше преустановен поради слаби резултати. Но легендата на Ливърпул сигурно не може да бъде избран като любимец за поста, защото Ирландската футболна асоциация е била безусловно „ залята с оферти от целия свят “.

Според телевизия Скай Спортс, претендент номер 1 е Майкъл О’Нийл, който към този момент е бил на поста и класира страната на Евро 2016. След това обаче в квалификациите за идващото състезание на континента през 2020-а година той не съумя да повтори този триумф и напусна, поемайки британския Стоук Сити от Лига Чемпиъншип. О’Нийл е сериозен претендент освен поради триумфите си в последните години, само че и тъй като опитни футболисти като Стюърт Далас желаят да работят с него.

Ако договарянията с претендент номер 1 се провалят, а причина за това могат да бъдат само финансови разминавания, то втора алтернатива е Нийл Ленън. Бившият полузащитник и управител на Селтик напълно неотдавна се раздели с кипърския Омония (Никозия).

Чак по-късно идва третата линия от претенденти, в която е и Роби Фаулър. Легендарният нападател на " Червените ", който има повече от 300 мача и над 150 гола във всички шампионати, досега не е работил в Европа. Треньорската му кариера започва с Муангтонг Юнайтед (Тайланд), по-късно води австралийския Бризбейн Роар, а през 2020-2021 година водеше индийския Ийст Бенгал. Извън това, дружно с някогашния си съотборник на " Анфийлд " Джейми Карагър основа футболна академия за деца.

В одеве приключилата акция в шампионата Лига на Нациите Северна Ирландия приключи на 3-о място в група С2 с 5 точки, реализирани от едвам победа и две равенства. Кампанията за Евро 2024 те ги събра в група Н дружно с Дания, Финландия, Словения, Казахстан и Сан Марино.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР