Бившият нападател и треньор в ЦСКА - Владимир Манчев -

...
Бившият нападател и треньор в ЦСКА - Владимир Манчев -
Коментари Харесай

Манчев: Ел Маестро пипна настройките, внесе повече живец

Бившият нападател и треньор в ЦСКА - Владимир Манчев - се съгласи да разяснява пред " Тема Спорт " представянето на ЦСКА досега. Той приказва за мощните страни на отбора, аргументите за смяната в игровия образ и от какво е подбуден той.

Владо, в мачовете против ФК ЦСКА 1948 и Локо Пд ЦСКА сподели едно лице, което роди доста оптимизъм, само че не видяхме това против Пирин в Благоевград. Има ли мотив за терзание, или би трябвало да се подчертава върху трите точки и обрата?

- Не, място за терзание няма. Има такива " криви " мачове. От една страна, виждаме, че след идването на Иво Тренчев Пирин доста стегна редиците и усъвършенства представянето си. От друга страна, в Благоевград имаха проблем с терена и въпреки да поставиха старания, то не съм сигурен дали съумяха изцяло. И не на последно място знаем, че постоянно след пауза за националните тимове има спад в представянето, който се дължи на пътуването на огромна част от играчите, невъзможността на треньора да работи с цялата група и така нататък Най-важното е, че отборът съумя да завоюва трите точки и няма смисъл да търсим някакъв проблем.

Излизат Хайнц, Естрада, Назон, а влизат Фаетон, Морено и Асприля... Може ли да твърдим, че с такива запаси или по-скоро хора на пейката Ел Маестро няма къде да сбърка?

- По-скоро би трябвало да отбележим, че ЦСКА разполага с огромен избор и вариативност в офанзива, което е и огромният плюс. А другояче постоянно може да се допусне неточност, само че съществуването на задоволително класни футболисти в атакуващ проект дава опция да се реагира даже в случай че даден от играчите, на които е гласувано доверие от началото, не се показва на нужното равнище.

Говорейки за тези варианти от пейката - смяташ ли, че в този момент армейците разполагат с най-голяма широчина спрямо минали сезони?

- В атакуващ проект - да, само че с цел да бъдем безапелационни в тази оценка, би трябвало да се възстановят и върнат в игра Юрген Матей и Де Нойер, тъй като в отбрана мисля, че нещата не са толкоз безапелационни и сигурни, както в нападението. Хубаво е, че Морено към този момент е разполагаем, тъй като той е доста забавен футболист.

В последно време бяхме привикнали, че в предни позиции всичко зависи от един човек - Каранга, Мауридес, Али Соу, Кайседо... Сега е по-различно с съществуването на Назон, Естрада, а като че ли и Фаетон се разсъни... Колко по-силен е ЦСКА освен това състояние?

- В предходните години ЦСКА разполагаше с доста мощни флангови футболисти и се залагаше на един човек на върха на офанзивата, който на процедура материализираше напъните на сътрудниците си и по тази причина в негово лице виждахме звездата. В момента в тима ги няма тези крила и тъкмо заради тази причина се потърси промяна на тактическата сграда и схемата на игра, като се заложи на двама нападатели. Хубавото е, че всеки един от тях в даден мач способства за положителните резултати.

Ел Маестро приказва за водачи в съблекалнята, които правят половината му работа. Дали той не откри метод за връзка с играчите и с изключение на смяната в постройката той не усъвършенства най-много точно това - логиката на психиката и страстта в тима?

- Не. Според мен и при Саша Илич, а и преди този момент имаше добра връзка и прекрасен колектив. Разликата пристигна най-много от промяната на схемата на игра. Ел Маестро пипна малко настройките, внесе повече живец, заложи на повече експанзия и играчите одобриха положително тази смяна. За мен слабият старт се дължи най-много... Нека си го кажем - на недобрата лятна подготовка. В началото на акцията играчите не бяха добре физически, а и бяха смачкани душевен от изгубената в последния миг купа. Постепенно те влязоха в добра кондиция, възвърнаха се, натрупаха самочувствие и всичко си пристигна на мястото.

Не мога да не те попитам за невижданото обединяване на почитателите с виковете " оставка " в 18-ата минута. Вълната на неодобрение заля съвсем цяла България. Какво е мнението ти и какво очакваш да се случи?

- Този митинг и виковете няма да доведат до смяна, само че могат да бъдат началото. Хубаво е, че почитателите демонстрират обединяване, като загърбват клубните пристрастия и по този метод декларират ясното си предпочитание да се потърси метод за излизане от тежката обстановка, в която се намира футболът ни.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР