Бившият министър-председател на Япония Шиндзо Абе е откаран в болница,

...
Бившият министър-председател на Япония Шиндзо Абе е откаран в болница,
Коментари Харесай

Бившият премиер на Япония е прострелян по време на публична реч

Бившият министър-председател на Япония Шиндзо Абе е откаран в болница, откакто е бил прострелян по време на тирада, оповестяват локални медии, като означават, че очевидци са чули два мощни изстрела, преди Абе да припадне.

67-годишният Абе падна на земята по време на речта си в град Нара в петък сутринта и беше видян да кърви.

" Бившият министър-председател Абе беше убит към 11,30 ч. в Нара. Един мъж, за който се счита, че е стрелецът, е арестуван. Състоянието на някогашния министър-председател Абе сега е незнайно ", съобщи пред кореспонденти основният секретар на кабинета Хироказу Мацуно, като добави, че нападението е " непростимо ".

Виж видео тук!

Виж видео тук!

  " [Шиндзо Абе] произнасяше тирада и един мъж пристигна откъм гърба ", споделя един от очевидците пред NHK и прибавя, че " първият изстрел прозвучал като играчка. Той не падна и се чу огромен гърмеж. Вторият изстрел беше по-видим, виждаше се искрата и димът. "

Местните медии оповестяват, че след стрелбата Абе е бил в положение на " кардиопулмонален арест " и не е показвал витални индикатори, като се базират на представители на локалната пожарна и болница. Този термин постоянно се употребява в Япония за обозначаване на човек, който няма витални индикатори, само че към момента не е разгласен за мъртъв от правосъден доктор.

На публикуваните в интернет фрагменти се вижда както стрелбата, по този начин и последствията от нея, като се вижда по какъв начин Абе произнася речта си, преди зад него да избухне мощен гърмеж, съпроводен от облак пушек.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР