Бившият министър на вътрешните работи и един от най-близките сътрудници

...
Бившият министър на вътрешните работи и един от най-близките сътрудници
Коментари Харесай

Бивша дясна ръка на Груевски го нападна и де факто подкрепи новото име на Македония

Бившият министър на вътрешните работи и един от най-близките сътрудници на Никола Груевски Гордана Янкуловска реагира доста остро против държанието на избягалия в Унгария някогашен македонски министър председател, съобщи БГНЕС.
Вчера (10 януари) Груевски в персоналния си профил във Фейсбук даде препоръки по какъв начин да гласоподават депутатите в Народното събрание в Скопие за измененията в Конституцията, които са нужни с цел да влезе в действие контракта от Преспа, който позволи дългогодишния спор за името. " Сега решението е в ръцете на законодателите. На тези 79, 80 или 81 депутати. За депутатите в болшинството това не е нощ за сън. Тази нощ е последната опция за размисляне и премисляне с слагане на националния пред партийния и/или персонален интерес. Знам, че не ви е елементарно... най-малко аз знам ", написа Никола Груевски в профила си в обществената мрежа.
" Когато си надалеч от проблемите - на 800 км от Македония, доста е елементарно посредством обществените мрежи да казваш кое е елементарно и кое не е! Да се амнистираш от проблематичните решения, за които постоянно някой различен носи отговорност. Да на зачиташ действителността в Македония - да не виждаш къде се намира страната сега, поради безбройните пропуснати благоприятни условия в предишното ", написа в отговор Янкуловска, която беше считана за най-верният министър на Груевски. Тя получи ефикасна присъда по делото за закупуването на бронирания " Мерцедес " за над 600 000 евро. Автомобилът бе закупен под пряк напън от страна на самия Груевски.
Груевски избяга от Македония на 11-ти ноември предходната година, откакто трябваше да влезе в пандиза. На 20-ти ноември той получи политическо леговище в Будапеща. Унгарските опозиционни партии настояват, че някогашният македонски министър председател няма право на такова леговище в страната. Опозиционните обединения в Будапеща се договориха за общи дейности против държавното управление на премиера Виктор Орбан. Според опозицията " управляващите са нарушили законодателството при даването на леговище на Груевски, тъй като той не извършва съществени условия за приемането на този статут ".
Властите в Македония желаеха Груевски да бъде екстрадиран. Македонският министър председател Зоран Заев на няколко пъти акцентира, че " Груевски ще бъде върнат в страната и ще изтърпи наказването си ". Груевски има двегодишна ефикасна присъда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР