Бившият министър на икономиката Николай Василев коментира високата инфлация и

...
Бившият министър на икономиката Николай Василев коментира високата инфлация и
Коментари Харесай

Николай Василев: Бюджетен дефицит от 6,4% ще е вторият най-голям от началото на прехода у нас

Бившият министър на стопанската система Николай Василев разяснява високата инфлация и ограниченията за преодоляването й. Той съобщи по bTV, че не е нужно да се прави административен надзор на цените, защото това би довело до машинация с артикули, до влизане на магазините в сивата стопанска система.
 
" Магазините нямат обществени функционалности ", акцентира той. Василев разяснява, че служебното държавно управление два пъти е съобщило на обществеността истината за държавния бюджет, въпреки и по фрапантен метод.
 
" За да се изплашен политиците. През последните две години се вършат популистки разноски за обществени потребности. Те се вършат по политически, а не по стопански аргументи ", добави някогашният вицепремиер от Национална движение „Симеон Втори".
 
Ако се одобри този бюджетен недостиг от 6,4% това ще е вторият максимален от началото на прехода у нас, сподели Василев. Според него не се е направило съвсем нищо през последните 10 години за въоръжаването на армията, за инфраструктурата, за финансови разноски, за привличане на непознати вложения.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР