Бившият лидер на ДСБ Радан Кънев е адвокат на сина

...
Бившият лидер на ДСБ Радан Кънев е адвокат на сина
Коментари Харесай

Радан Кънев ще е адвокат на сина и доведената дъщеря на Николай Банев

Бившият водач на ДСБ Радан Кънев е юрист на сина и доведената щерка на Николай Банев. Това излиза наяве от негов пост в обществените мрежи. С него Кънев уведомява медиите, че двамата не желаят да дават телевизионни изявленията и моли публицистите да не ги тормозят, написа Канал 3.

По думите му двамата не желали да има " медиен резултат от обвиняването ". Преди два дни синът на Николай Банев от брачната половинка му Дочка написа отворено писмо до медиите. В него той посочи, че не се усеща основен очевидец против татко си, само че също по този начин е бил разпитан и е споделил всичко, което знае за делата на татко си и мащехата си. Припомняме, че Евгения Банева бе осиновила Николай Банев - младши, само че преди години той изиска разсиновяване. Николай и сестра му Раиса имат искания към наследството на майка си, което по думите им е било присвоено от татко им и новата му жена. 

Ето какво написа юристът им Радан Кънев в обществената мрежа: 

" Тъй като към този момент стана обществено известно, че Адвокатско съдружничество " Радан Кънев и сътрудници "  представлява Николай Николаев Банев (син на обвинения Николай Банев и починалата Дочка Банева) и сестра му Раиса Иванова (дъщеря на Дочка Банева от предишен брак) по редица цивилен и наказателни каузи (част завършили, част висящи), си разрешавам да употребявам персоналния си ФБ профил за една молба:

Николай и Рая не желаят да вземат участие в телевизионни излъчвания и да търсят медиен резултат от обвиняването против Николай и Евгения Баневи. Единственото, за което се борят, е полагащия се по закон дял от имуществото на починалата им майка и запазване на нейното име и памет.

Ситуацията е меко казано травматична, такива са и връзките сред Николай и Евгения Баневи, от една страна, и наследниците на Дочка Банева, от друга. Силният медиен интерес е понятен, само че молбата на Николай и Рая е да не бъдат притискани за участия в медиите, изключително в телевизионни излъчвания.

И още нещо - изказванията, че " Николай Банев - младши е главен очевидец на прокуратурата против татко си " са надълбоко погрешни. В огромната част интервала, за който се отнасят обвиняванията, Николай даже не е бил пълновръстен и не е живял в България, а от години не поддържа връзка с татко си.

Още един път се оправдавам, че употребявам ФБ за тази молба, само че мисля, че е значимо "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР