Бившият куотърбек на Сан Франциско Колин Капърник е един от

...
Бившият куотърбек на Сан Франциско Колин Капърник е един от
Коментари Харесай

Капърник отличен с медал от Харвард

Бившият куотърбек на Сан Франциско Колин Капърник е един от осемте, отличени с медала „ У.Е.Б. Дю Боа” за 2018 година Отличието се дава от университета Харвард на персони с принос в битката за обществена правдивост. Общо осем общественици бяха наградени тази година с медала, кръстен на на първия негър дипломант от Харвард.

„ Бях си приготвил тирада, само че при ентусиазма в залата единственото вярно е да приказвам от сърце. Истината е, че аз не съм единственият, който се бори с неправдите. Хората живеят с тях всекидневно. Такива като мен би трябвало да употребяват статута си. Не го ли създадем проблемите ще се задълбочат. Наша задача е да се борим от тяхно име и ще продължим да го правим”, съобщи Капърник при приемането на премията.

Той е без тим от март 2017-а, когато приключи договора си със Сан Франциско. Седем месеца по-късно Капърник заведе дело за съглашателство против притежателите на тимове в НФЛ. Според него протестните му дейности са довели до картелно съглашение сред притежателите за ненаемането му на работа.
Капърник стартира митингите против расовите неправди през август 2016 година, когато излезе на загрявката на предсезонен мач с чорапи с надпис „ Ченгетата са прасета”. В рамките на сезона той отхвърляше да стане на крайници при осъществяването на химна на Съединени американски щати, а образецът му е следван от разнообразни играчи от НФЛ и до момента.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР