Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е започнал да изтърпява

...
Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е започнал да изтърпява
Коментари Харесай

Бивш кмет изтърпява 4 г. в затвора за изнасилване на ученичка

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е почнал да изтърпява наказването си за обезчестяване на 16-годишна ученичка и сега е трудово-поправителното общежитие на пазарджишкия затвор, научи  "24 часа ". Адвокатката му Ташкена Колчева удостовери информацията. "Районният съд в Пловдив в началото даде 6 година на Евстатиев, само че окръжният понижи на 4 година, като се произнесе с решение. То не предстои на касационно обжалване пред Върховен касационен съд ", изясни защитничката. 
По думите й повереникът й действително към този момент е излежал половината от присъдата, защото от нея би трябвало да се приспаднат две години, прекарани в ареста. Така Евстатиев придобива право да излезе на открито условно предварително. Все ощо обаче не е ясно дали той ще изиска да бъде освободен на това законново съображение. Ексградоначалникът бил безапелационен, че откакто бъде излезе от пандиза, ще води дело против страната в Страсбург за дългия престой зад решетките до изговаряне на присъдата му. Евстатиев не се признава за отговорен.
И на двете правосъдни инстанции той твърдеше, че половият акт с малолетната бил непринуден от нейна страна. Според прокуратурата той я е поканил в хотелската си стая в Стрелча. Предлогът бил да поговорят за бъдещото й кандидатстване в юридически факултет. Ученичката не се усъмнила в желанията му, защото познавала добре Евстатиев - пособия му в предизборната акция. 
Бившият кмет напил гостенката си с 200 г водка, след което я е насилил. Поръчал й да не споделя нищо на родителите си и я оставил пред дома й. След случилото се тийнейджърката е посещавала в продължение на месеци психолог, с цел да се съвземе от тежката контузия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР