Бившият кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева и заместничката

...
Бившият кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева и заместничката
Коментари Харесай

Десислава Иванчева и Биляна Петрова пред bTV: Не сме корумпирани

Бившият кмет на столичния регион „ Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова приказваха за пръв път след ареста им с белязани пари за рушвет.

В изявление пред Жени Марчева за bTV в една от залите на Специализирания углавен съд Иванчева и Петрова споделиха, че не са корумпирани и че рано или късно ще потвърдят своята непорочност.

„ Ако си виновен, ти ще си по-тих от тревата. Ако си подкупен, няма да воюваш с всички, няма да отстояваш правата на хората. Хора, вярвайте, бъдете с нас, рано или късно ще потвърдим, че сме прави”, съобщи Иванчева.

Тя разказа ареста като доста по-тежък и по-вредящ , в сравнение с самият затвор. „ Чувстваме се дискриминирани. Има единствено един затвор за дами – в Сливен, което е тип дискриминация. Не може всички от цяла България да се събираме на едно място, а мъжете да имат съвсем във всяка област затвор. Нямаме еднакъв старт с господин Дюлгеров, защото той е в София – там, където си живее, ще може когато и да е да си вижда бранителите, има право на отворен престой, комуникира, движи се, има час и половина повече престой на открито, има топла вода, има осветление”, изреди някогашният кмет на „ Младост”.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова: Невинни сме, държат ни в концлагер Имало ли е физически похищения против двете
„ Ние стоим на спешно осветяване. 23 часа стоим затворени на спешно осветяване , това е призрачен сън. Без опция да се проветряват пространствата, без никакъв безоблачен лъч, това просто е побъркващо. Ние нямаме топла вода . Аз би трябвало да се апелирам да ми се донесе една бутилка топла вода, с цел да мога да се измия и още не съм отстояла правото си да ми се донесе топла вода”, добави тя.

„ Вероятно сте гледали филми за концлагерите. Неслучайно споделям, че това е актуален концлагер . Арестът в София е течаща, разпадаща се постройка, без въздух, без вода, без светлина. При тези условия би трябвало да готвиш персоналната си отбрана за делото на живота, тъй като тук става дума за доста години. Тук действително здравето ни се поврежда всеки ден ”, безапелационна беше и Биляна Петрова.

Двете настояват, че прокуратурата е благосклонна към предприемача Александър Ваклин, който подаде дигнала за рушвет против тях и който свободно разгласявал данни по делото.

Иванчева назова „ отявлена лъжа” изказванието на Ваклин, че от тяхно име му е пожелан рушвет. „ Не съм корумпирана, във всяко съвещание изрично отхвърляме да сме желали подобен подкуп”, акцентира Десислава Иванчева. „ Това е атака на група строители, които не са съгласни, че съблюдаваме разпоредбите на Закон за устройство на територията, които са привикнали да си заплащат напред и да получават услуги, само че в нашия регион няма такива неща. Ние не вършим така”, съобщи тя.

„ Живеех в свят, в който си мислех, че полицията и прокуратурата са почтени и виновни, а се оказа, че не е по този начин. Вярвам в българското правораздаване и българския съд. Не имам вяра в прокуратурата и нямам доверие на следователите ”, безапелационна беше Иванчева.
Съдът даде ход на делото против Десислава Иванчева Той отхвърли да върне делото на прокуратурата за позволени нарушавания
„ Рано или късно, ние ще потвърдим нашата непорочност и че в никакъв случай не сме желали рушвет или подарък. Искали сме само и единствено площадки, озеленяване, саниране”, означи тя.

Биляна Петрова дефинира последните 5 месеца като „ петте кръга на ада” . „ Надявам се да е вярна поговорката, че всичко, което не ни убива, ни прави по-силни. Засега не са ни умъртвили, имаше в това число и физически тормоз върху нас, освен душевен. Все още се опасявам да кажа от кого, тъй като не съм изведена от тази среда. Ако ви кажа, не знам дали ще съм жива утре”, съобщи тя.

„ Това е тип инквизиция . Всички арести в България са в такова положение. Идеята е страната душевен да те смачка, до момента в който към момента си почтен, и ти да прецениш има ли смисъл да се бориш, или е по-добре да си сключиш съглашение за няколко месеца – нормално 8 месеца”, разяснява Десислава Иванчева.

И двете с Биляна Петрова обаче бяха безапелационни, че в никакъв случай няма се съгласят на съглашение . „ Рано или късно нещата ще излязат и ние ще съдим тези, които сега ни съдят”, счита Иванчева.

Когато камерите стопираха да работят, Биляна Петрова добави, че на идващите правосъдни съвещания ще я забележим с изменен външен тип. Тя желае да отреже косата си и да я подари за благотворителна идея в символ на митинг против безобразните условия в ареста.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР