Бившият израелски министър-председател Бенямин Нетаняху сключи коалиционно споразумение с крайно

...
Бившият израелски министър-председател Бенямин Нетаняху сключи коалиционно споразумение с крайно
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху влезе в коалиция с крайнодесен хомофобски лидер

Бившият израелски министър-председател Бенямин Нетаняху подписа съдружно съглашение с извънредно десен водач, прочут с хомофобската си изразителност и пренебрежителните си забележки към неортодоксалните евреи , което е знак за твърдия темперамент на бъдещото държавно управление, разяснява АП.

Партията " Ликуд " на Нетаняху разгласи в неделя, че в съглашението Ави Маоз, водач на ултранационалистическата партия " Ноам ", е назначен за заместник-министър, чийто сектор включва работа за подсилване на еврейската еднаквост измежду израелците .
 Премиерът на Израел поздрави Нетаняху за изборната победа
Премиерът на Израел поздрави Нетаняху за изборната победа

Религиозният избор се оказа основен

Постепенната стъпка е част от напъните на Нетаняху да създаде съглашение за шерване на властта с евентуалните си ултраортодоксални и ултранационалистически съдружници след парламентарните избори на 1 ноември.

Нетаняху е на път да сформира едно от най-твърдолинейните религиозни и националистически държавни управления в историята на Израел.

Маоз, еврейски фундаменталист и преселник на Западния бряг, е прям съперник на правата на ЛГБТИ+ и на дамите, служещи в армията, и се опълчва на това араби да преподават на еврейски възпитаници в израелските учебни заведения. Той отхвърля легитимността на неортодоксалния юдаизъм, в това число на реформаторското и консервативното придвижване, които са маргинални в Израел, само че преобладават в Съединени американски щати и от дълго време дават на страната финансова и дипломатическа поддръжка.

Маоз съобщи в изказване, че съглашението с Ликуд е " първата стъпка към връщането на душата на страната ".
 Нетаняху на път да завоюва изборите в Израел
Нетаняху на път да завоюва изборите в Израел

Вероятно се връща на власт със устойчиво болшинство

Фракцията " Ноам " на Маоз взе участие в последните избори с обща листа с партията " Религиозен ционизъм " на Итамар Бен-Гвир и Безалел Смотрич, която завоюва 14 места в 120-членния израелски парламент -  Кнесета. Това я прави третата по величина секта.

Партията " Ликуд " на Нетаняху към момента не е финализирала съдружното си съглашение с всички свои бъдещи съдружници и не е съставила държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР