Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който бе диагностициран с коронавирус,

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който бе диагностициран с коронавирус,
Коментари Харесай

Болният от коронавирус Берлускони е приет в болница

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони, който бе диагностициран с ковид, е признат в клиниката " Сан Рафаеле " в Милано. Политикът бе признат в болница за спомагателни проучвания.

По-рано 83-годишният Берлускони съобщи, че е добре и без признаци. Той бе подложен под карантина в резиденцията си в Аркор. Източници от болничното заведение настояват, че положението на политика не провокира безпокойствие.

Преди няколко години Берлускони претърпя комплицирана сърдечна интервенция.

Няколко медии допускат, че евродепутатът и водач на партията " Форца, Италия " е хванал болестта от щерка си Барбара, която от своя страна евентуално се е заразила, до момента в който е била на отмора на остров Капри.

Коронавирусът е открит и у няколко други членове на семейство Берлускони, както и у новата му другарка, член на същата партия, 30-годишната Марта Фашина. Преди това инфекцията беше открита при бизнесмена Флавио Бритаторе, който в средата на август се срещна с Берлускони на остров Сардиния.

Въпреки това, незабавно след новината за болестта на Бриаторе, политикът се подложи на проби, които дадоха негативен резултат. На изумруденото крайбрежие на Сардиния, където Берлускони има вила, е записано локално огнище на заболяването, породена от ковид. Сред инфектираните са чиновници на редица елитни заведения и клубове, както и техните гости и просто почиващи от други региони.

Общо от началото на пандемията в Италия са инфектирани с ковид съвсем 273 000 души, от които 35 500 са умряли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР