Бившият испански крал Хуан Карлос, който е в изгнание в

...
Бившият испански крал Хуан Карлос, който е в изгнание в
Коментари Харесай

Бившият испански крал Хуан Карлос е уредил данъчен дълг от около 700 хил. евро

Бившият испански крал Хуан Карлос, който е в заточение в Обединените арабски емирства от август, до момента в който протичат няколко правосъдни следствия против него, е уредил дълг от съвсем 680 000 евро към испанските данъчни управляващи, заяви юристът му нощес.

" Крал Хуан Карлос съобщи на фискалните управляващи квитанция за уредения данъчен дълг в размер на 678 393,72 евро с рента ", се споделя в изказване на юриста му.

Той прибавя, че неговият клиент остава разполагаем на прокурора за всяка процедура. В неделя вестник El Pais разкри, че данъчната декларация на някогашния монарх е обвързвана с антикорупционно следствие за потреблението на кредитни карти на Хуан Карлос.

Предполага се, че Хуан Карлос е употребявал кредитни карти, свързани с банкови сметки, които не са били на негово име, и проверява вероятно пране на пари. Тези банкови сметки са на имената на мексикански предприемач и испански офицер от Военновъздушни сили.

Ако се потвърди, че някогашният крал е употребявал пари, за които не е платил налози, против него може да се заведе дело за пране на пари.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР