Бившият испански футболист Пелайо Ново почина на 32-годишна възраст, след

...
Бившият испански футболист Пелайо Ново почина на 32-годишна възраст, след
Коментари Харесай

Ужасно: Бивша звезда на Овиедо почина в катастрофа

Бившият испански футболист Пелайо Ново умря на 32-годишна възраст, откакто беше блъснат от трен в Овиедо. Испанското издание Diario AS заяви, че Пелайо е бил прегазен от трен по линията, която покрива маршрута Овиедо-Сиеро в Ла Коредориа, и полицията сега проверява случая.

Бившият футболист на Овиедо, Албасете, Eлче, Кордоба и Луго претърпя случай през 2018-а година, откакто падна от третия етаж на постройка, заради което бе неподвижен. Той приключи кариерата си през 2018 година, когабо бе едвам на 28 години.

От Реал Овиедо потвърдиха новината за гибелта на Пелайо и отдадоха респект към някогашния полузащитник с обява в обществените мрежи. Клубът резервира и минута безмълвие преди тренировката в сряда, с цел да уважи Пелайо.

" С разрушено сърце. Дълбоко съжаляваме за гибелта на Пелайо Ново, капитан на нашата Фондация. Семейство, другари: ние сме с теб. Почивай в мир, Пелайо ", гласи изказване.

Бившият халф стартира кариерата си в родния клуб Овиедо, напредвайки през юношеските формации и в първия тим. След това Пелайо мина в Елче и имаше интервали чартърен с Кордоба и Луго. Кордоба също отдаде респект на своя някогашен състезател и сервира съболезнованията си на фамилията му.

" Дълбоко съжаляваме за гибелта на нашия някогашен състезател Пелайо Ново на 32 години ". казаха от клуба. „ Той постоянно ще остане в паметта ни. Нашите откровени съболезнования на фамилията и приятелите ".

Настоящият първенец на Ла Лига Реал Мадрид също изрази уважението си в изказване в Twitter.

" Реал Мадрид надълбоко съжалява за гибелта на Пелайо Ново, някогашен състезател на Реал Овиедо, Кордоба, Елче, Депортиво Луго, ЧФР Клуж и Албасете, и желае да изрази своите съболезнования и любов към цялото му семейство и близки. Почивай в мир ".

Пелайо имаше къс интервал с ЧФР Клуж, преди да подпише двугодишен контракт с Албасете. Въпреки това кариерата му на състезател беше доведена до несвоевременен край през 2018 година след рухване от хотел, което го накара да бъде приет в болница за два месеца. Травмите на някогашния халф означаваха, че той трябваше да приключи кариерата си на 28-годишна възраст.

Въпреки това той смени фокуса си от футбола към тениса в инвалидни колички, достигайки до 12-то място в националната класация.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР