Бившият губернатор на Калифорния и звезда от „Терминаторът“ Арнолд Шварценегер

...
Бившият губернатор на Калифорния и звезда от „Терминаторът“ Арнолд Шварценегер
Коментари Харесай

Арнолд Шварценегер: Купувайки руски петрол, Европа цапа ръцете си с кръв

Бившият губернатор на Калифорния и звезда от „ Терминаторът “ Арнолд Шварценегер упрекна Европа, че " финансира войната в Украйна ", като продължава да купува съветски нефт.

„ Каквото и да мислите за това, ние имаме кръв по ръцете, тъй като финансираме войната “, сподели Шварценегер по време на тирада на австрийската международна среща на върха във Виена.

Шварценегер, който дълго се бори със замърсяването, сподели, че войната в Украйна е друга причина да се спре потреблението на изкопаеми горива.

„ Не е нужно да лъжем себе си. Вече имаме каквото е належащо, с цел да излезем от изкопаемите горива. И в този момент имаме морално обвързване да използваме тези технологии. "

По думите му съветската войска е изстреляла 1300 ракети на стойност 7,7 милиарда евро през първите два месеца на войната в Украйна, до момента в който Европа за същия интервал е платила на Москва общо 44 милиарда евро за нефт и газ.

Той означи, че макар че Русия губи техника, войски, танкове и самолети, тя „ не заплаща за тази война “.

„ Казват си: европейците ни изпращат пари, те заплащат за тази война “, сподели артистът. „ Както виждате, имаме кръв по ръцете, тъй като финансираме войната “, добави той. „ Дължим това на украинските деца, които порастват в бомбоубежища “, сподели Шварценегер.

Шварценегер добави, че би трябвало да се направи всичко, с цел да „ се отстрани нашата взаимозависимост от изкопаемите горива “.

" Трябва да бъдем част от решението, а не част от казуса. Провалът тук не е алтернатива “, заключи артистът. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР