Бившият гръцки министър на здравеопазването в правителството на ПАСОК и

...
Бившият гръцки министър на здравеопазването в правителството на ПАСОК и
Коментари Харесай

Разследват бивши министри в Гърция за подкупи

Бившият гръцки министър на опазването на здравето в държавното управление на ПАСОК и сегашен член на Демократичния съюз Андреас Ловердос е обвинен в приемане на рушвет в абсурда към фармацевтичната компания „ Новартис “, оповестиха гръцките медии.

Гръцката прокуратура, посредством Министерството на правораздаването към гръцкия парламент, съобщи делото за по-нататъшно следствие и търсене на отговорност и лишаване депутатския имунитет на Ловердос.

Прокуратурата е завела каузи против още четирима политици, проверява се и вероятното присъединяване на петима други, в това число някогашния министър-председател Андонис Самарас и някогашните министри Янис Стурнарас, Димитрис Аврамопулос и Адонис Георгиадис.

Разследването на прокуратурата е за интервала април 2011 година - май 2012 година и се отнася до четири медикаменти на швейцарската фармацевтична компания, които са се продавали в Гърция на цена по-висока от тази в другите европейски страни.

Говорител на гръцкото държавно управление и министър без портфейл Димитрис Сенакопулос съобщи на днешния постоянен брифинг с кореспонденти, че абсурдът с "Новартис " е "един от най-големите, в случай че не и най-големият от основаването на гръцката страна " като акцентира, че съгласно прогнозите на страната са нанесени вреди от към 23 милиарда евро.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР