Бившият главен изпълнителен директор на „Лукойл България“ Валентин Златев ще

...
Бившият главен изпълнителен директор на „Лукойл България“ Валентин Златев ще
Коментари Харесай

Един от най-богатите българи инвестира 72 милиона долара в Т...

Бившият основен изпълнителен шеф на „ Лукойл България “ Валентин Златев ще строи първокласен петзвезден хотел в Танзания. Това излиза наяве от информация на Global Travel Industry News и от репортаж на локалната телевизия, представена от в. „ 19 минути “. Той ще бъде под марката на немската хотелска верига „ Кемпински “ (Kempinski), като за неговото създаване ще бъдат вложени 72 млн. $. От информацията излиза наяве, че делегация от български вложители е посетила Танзания. От фотосите се вижда, че в нея влизат Валентин Златев, Лъчезар Тодоров, изпълнителен шеф на „ Тера Тур Сервиз “ (туристическата компания на Златев) и някогашният министър на туризма Николина Ангелкова, оповестява travelnews.bg.

Строителството на Kempinski resort би трябвало да стартира през януари 2022 година Той ще се намира в Тарангире в Северна Танзания, където са езерото Маняра и парковете за диви животни Нгоронгоро и Серенгети.



Валентин Златев е измежду най-големите хотелиери в България. Компанията " Тера Тур Сервиз " е благосъстоятелност на " Агрохолд " АД и се ръководи от татко му Васил Златев. Тя е притежател на хотелите Riu Pravets Resort в Правец и на морето Riu Helios Bay в Обзор, SUNEO Helios Beach в Обзор, Riu Helios, Riu Helios Paradise, Riu Palace Sunny Beach в Слънчев бряг. Наскоро компанията разгласи, че приключва съдействието си с интернационалната хотелска верига за ръководство RIU. " Тера Тур Сервиз " е притежател още на хотел „ Хаят Риджънси София “.

Валентин Златев се смята за един от най-богатите и авторитетни българи. Дълги години той управляваше " Лукойл България " като изпълнителен шеф, а след това остана единствено в Надзорния съвет. Преди малко повече от година напусна компанията и публично влезе в бизнеса с природен газ. Компанията, в която той е шеф и акционер - " Енергико Трейдинг България " получи през лятото 10-годишен лиценз за търговия с природен газ от КЕВР.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР