Бившият главен изпълнителен директор на bTV Мартин Швехлак окончателно напуска

...
Бившият главен изпълнителен директор на bTV Мартин Швехлак окончателно напуска
Коментари Харесай

Новинарският и дигитален директор Мартин Швехлак напуска bTV

Бившият основен изпълнителен шеф на bTV Мартин Швехлак дефинитивно напуща медията, оповестяват медии в родната му Чехия. От 13 юни мениджърът ще стане шеф " Новини " в локалната CNN Prima News.

В на медийна група Prima се показва, че Швехлак " чака с неспокойствие " новото си предизвикателство и вижда " голям капацитет " в екипа.

Контекст : Мартин Швехлак стана CEO на bTV Media Group през декември 2020 година на мястото на Флориан Скала, който ръководеше медийната група преди тя да попадне под контрола на групата PPF на най-богатия чех Петр Келнер.
 Мартин Швехлак сменя Флориан Скала като основен изпълнителен шеф на bTV
От през днешния ден bTV има нов началник

От октомври медийната група има нов притежател

Швехлак направи редица промени в мениджърския състав на bTV и изключително в новинарската редакция на малкия екран. Външни продукции като " Стани богат " и огромни планове като риалитито Survivor се появиха в ефира, а също така групата сътвори и няколко нови уеб страницата.
 Новият шеф на bTV смени Венелин Петков с Антон Хекимян
Новият шеф на bTV смени Венелин Петков с Антон Хекимян

Христо Хаджитанев пък ще замести Маргарита Александрова като шеф " Програма "

По най-популярното предаване на bTV през последните няколко седмици е турският сериал " Опасно прелъщение ". Телевизията води пред основния си съперник Nova при необятната публика (всички фенове на 4+ години) и изостава при дейните фенове (18-49) - в това число и при централните излъчвания вести.

В класацията на SimilarWeb за медийни уеб сайтове у нас е класиран на 18-то място у нас с 4,5 млн. визити през май. е отпред с 13,8 млн. визити за същия интервал.
 Ралф Бартолайт от ProSieben поема bTV
Ветеран от ProSieben поема bTV

Мартин Швехлак остава в компанията, ще дава отговор за новините и уеб плановете

В началото на 2023 година опитният немски публицист и медиен управител Ралф Бартолайт стана основен изпълнителен шеф на компанията, а Швехлак зае позицията изпълнителен шеф " Новини и цифрово наличие ". Преди дни пък беше разгласен и нов търговски шеф на медията.

Къде отива : Въпреки дългогодишната си работа като съветник и началник в границите на групата на PPF, Швехлак няма да е част от екипа на нейната чешка телевизия - TV Nova. CNN Prima News е план на третата по мощ телевизионна група в Чехия - FTV Prima. Създаден в границите на партньорство със CNN, каналът стартира лъчение напролет на 2020 година

По за миналата седмица, CNN Prima News има 0,77% дял в аудиторията 15-59 години. За съпоставяне, публичната новинарска телевизия CT24 има над 3 пъти по-висок дял, 2,57%.

Сайтът на частната медия е имал 7,9 млн. визити през май. Водещият на пазара има 99,4 млн. визити за същия интервал.

Какво следва : Няма публична информация за рокадата от страна на bTV. Към момента не е ясно и кой ще размени Швехлак на поста - и дали мениджърската конструкция ще се резервира.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР