Бившият германски канцлер Гехард Шрьодер напуска борда на директорите на

...
Бившият германски канцлер Гехард Шрьодер напуска борда на директорите на
Коментари Харесай

Бившият немски канцлер Шрьодер напуска борда на Роснефт

Бившият немски канцлер Гехард Шрьодер напуща борда на шефовете на съветския петролен колос " Роснефт ", оповестиха от компанията през днешния ден след публичен напън. От " Роснефт " обявиха, че Шрьодер и основният изпълнителен шеф на " Северен поток-2 " Матиас Варниг са уведомили компанията, че е " невероятно да продължат пълномощията си в борда на шефовете ".

" Роснефт " похвали тяхната " стратегическа визия " и " забележителен принос към интернационалния бизнес на компанията ". " Ролята им в реализирането на огромни инфраструктурни планове в Русия и Германия, ориентирани към повишение на успеваемостта на немската стопанска система и индустрия и благосъстоянието на жителите, е скъпа ", допълват от " Роснефт ".

В четвъртък Берлин лиши Шрьодер - канцлер на Германия от 1998 до 2005 година - от служебни привилегии поради връзките с Русия. Решението е разследване от продължителните старания да го накара да обърне тил на президента Владимир Путин, които се ускориха, откакто Русия изпрати войски в Украйна. Отделно от това законодателите на Европейски Съюз приканиха в необвързваща резолюция блока да наложи наказания на Шрьодер и други европейци, които отхвърлят да изоставен преференциални позиции в управителните препоръки на съветски компании. 78-годишният Шрьодер би трябвало да влезе в надзорния съвет на газовия колос " Газпром " през юни. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР