Бившият генерален директор на Росвооружение Алексей Огарьов е намерен мъртъв

...
Бившият генерален директор на Росвооружение Алексей Огарьов е намерен мъртъв
Коментари Харесай

Откриха мъртъв бивш оръжеен бос в Русия


Бившият общоприет шеф на " Росвооружение " Алексей Огарьов е открит мъртъв в къща във вилно населено място край Москва, заяви РИА. Тялото е било намерено от родственици, няма данни за насилствена гибел.

Следствените органи обаче правят инспекции, резултатите от които ще решат дали да стартират пълноценно следствие или да откажат да го създадат.

Отделът на Следствения комитет на Русия за Московска област и регионалната прокуратура започнаха инспекция за гибелта на 64-годишния Алексей Огарьов.  

Той е роден през 1957 година в Москва. През 1981 година приключва Московския авиационен институт. До 1997 година работи във Виена като непрекъснат представител на Руската федерация към Организацията за сигурност и съдействие в Европа. Участва в редица договаряния за разоръжаване.

През юни 1997 година е назначен за заместник-ръководител на президентската администрация на Борис Елцин, като в това време е заместник-председател на комисията към президента на Руската федерация по военно-техническо съдействие. През февруари 1999 година е назначен за заместник-секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация, където управлява въпросите на военно-техническото съдействие сред Русия и непознати страни. През 1999–2000 година оглавява „ Росвооружение “.

Компанията " Росвооружение " се слива с " Промекспорт " и се трансформира в " Рособоронекспорт ". В момента тя е единственият специфичен експортьор на локално оръжие и военна техника в Русия с многомилиарден оборот.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР