Бившият футболист на ПАОК Тасос Тасиопулос гостува в шоуто Трето

...
Бившият футболист на ПАОК Тасос Тасиопулос гостува в шоуто Трето
Коментари Харесай

Нови похвали за Кирил Десподов в Гърция

Бившият футболист на ПАОК Тасос Тасиопулос гостува в шоуто „ Трето полувреме “ на гръцкото радио Metropolis 95.5 и направи разбор на представянето на тима, както и разкри упованията си за втората и решаваща част от шампионата.

Той даде ласкава оценка на българското крило на отбора Кирил Десподов, а също по този начин изясни и какъв футболист би желал да види с екипа на " черно-белите ", с цел да бъдат още по-силни.

" Шампионатът е трогателен, ползата не понижава, а борбата безмилостна. Не мисля, че ще има явен любимец в тези плейофи и това е добре за футбола. Това може да е преимущество за ПАОК и Олимпиакос. Защото когато вземат участие в Европа, логиката на психиката на играчите става по-добра защото играят в огромни мачове. ПАОК няма образцов състезател, който ще вкара 20 гола за една година. Ако имаха сходен футболист, елементарно реализиращ, тогава нещата щяха да са разнообразни. Моят избор за сходен вид футболист е Седрик Бакамбу, който е в Бетис ", съобщи Тасиопулос.

Попитан кой би показал като най-полезен в тима в постоянния сезон и самобитен MVP, някогашният бранител сподели: " MVP на ПАОК - играчът, за който имах вяра, че ще направи разликата, е Десподов. Голът, който вкара против Арис, въпреки и анулиран, сподели неговото качество. Много хора бяха скептични за него, само че не и аз. Гледал съм български мачове и нямах подозрение, че е вярно попълнение ", съобщи 55-годишният някогашен бранител, носил екипа на тима от стадион " Тумба " в средата на 90-те години

След това той се спря на наличния състав на ПАОК, разяснява по какъв начин ще се отразят многото мачове, сгъстения цикъл и европейските участия. Според него, огромна победа за треньорския щаб би било в случай че лимитират травмите и се преборят с умората.

Самият Десподов игра единствено 15 минути в последната среща на ПАОК в шампионата – 2:0 като посетител над Ламия, с цел да бъде съхранен за четвъртък. Черно-белите от Солун пътуват на следващия ден за Загреб за първа среща от осминафиналите в шампионата на УЕФА Лига на Конференциите.

Десподов сега има 10 гола в шампионата, 2 в европейските шампионати, както и 7 асистенции. Повече асистенции от българина има само бразилеца Тайсон – 10.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР