Бившият футболист на Левски и Ботев Пловдив Мариян Огнянов се

...
Бившият футболист на Левски и Ботев Пловдив Мариян Огнянов се
Коментари Харесай

Мариян Огнянов откровен за Левски и раздялата с родния си клуб

Бившият футболист на Левски и Ботев Пловдив Мариян Огнянов се върна към престоя си на „ Герена “. В изявление пред DIEMA SPORT той приказва откровено и за обстановката в последния му клуб Левски Лом.

“Много добре си припомням голът против Челси в Шампионската лига. Това беше и първото ми попадение в евротурнирите. На 16 години вкарах и два гола в А група. Предвид развоя на дуела Станимир Стоилов реши да ме включи в игра против британския отбор, за което съм му доста признателен. Радвам се и съм горделив, че аз съм отбелязал единственият гол за Левски в Шампионската лига. Тогава бях млад и може би не съм осъзнавал добре. Сега си давам сметка, че това е извънредно нещо за мен. Виждаме към този момент какво е равнището на българския футбол и че не можем да достигнем до груповата фаза на Шампионската лига. Разбира се, Лудогорец имаше своите участия и положителни моменти, само че виждаме какъв брой сме надалеч “, съобщи Огнянов.

„ Не го виждам този гол против Челси, само че децата ми, изключително синът ми обича да си го пуска и да ме имитира. Изключително съм признателен и извадих огромен шанс, откакто на 13-годишна възраст отидох в Левски. Докоснах се, за мен най-хубавият български треньор. Научил съм доста за мъжкия футбол от него и по-късно тези неща ми помогнаха да играя на положително равнище. Много неща си припомням от този интервал. Имах достойнството да играя с неповторими футболисти и научих доста неща от тях. Само положителни неща си припомням “, добави още той.

„ Бях споделил още при назначението на Станимир Стоилов, че това е най-хубавото, което може да се случи за Левски и хората, които обичат клуба би трябвало да са спокойни, че човек толкоз разбиращ играта е треньор на тима и ще се занимава напълно със спортно-техническите въпроси. Видяхме неговата липса от 10-12 години до какво докара клуба “, съобщи някогашният футболист на сините.

„ Гордея се от това, което направих във футболната си кариера. Знам какъв брой е мъчно едно дете от средностатистическо семейство от Лом да доближи до Левски, до най-високото равнище във футбола в България. Имам и над 20 мач в европейските клубни шампионати. Виждам какъв брой е мъчно едно момче да пробие от Лом или покрайнините. Много са аргументите, само че ще назова тези, които най-повлияха. Грешните решения, които се взеха от управлението на Левски Лом и мисля, че те самите го виждат. Дано е по този начин и да си създадат една равносметка. На няколко пъти споделих, че през юли, че нещата няма да са добре, в случай че се продължава по този начин и се оказах прав. Дори се сюрпризирам, че Левски Лом е с подобен точков актив. Положението не е положително. Грешна политика. Не знам за кой треньор става въпрос. С Емил Велев не е станал огромен скандал. Тогава отидох и споделих, че се потегля по неверен път с някакви чужденци, които са съмнителни. Взети по някакви видеа. Емил Велев може би бе измамен, че разликата във Втора лига е голяма. За мен това беше неточност от негова страна и избрах, че не желая да не преставам. Много го почита, тъй като съм израснал пред него “, съобщи Огнянов.

„ От нищо нещо направихме. По-опитните и с млади играчи, които желаят да се учат и развиват направихме неповторим колектив, който съгласно мен нямаше Левски Лом да е с подобен точков актив. Явно някои хора си мислеха, че тимовете във В група са доста слаби и с привличането на нови играчи ще се подобрят нещата. Това беше голяма илюзия. Главно президентът на клуба взима решенията. Две са нещата или е бил измамен, или не схваща спортно-техническите работи. Много момчета си потеглиха по персонални аргументи. Изпуснаха се с лека ръка и мисля, че тимът щеше да се показа по-добре във Втора лига. За страдание не виждам положително решение. В момента го виждам, че тимът е изпаднал. Вариантите зависят от финансовото положение на клуба. Единият е да се вложат още пари и да се направи селекция, другият е отнякъде да кацнат някакви чужденци. Хората ще си преценяват “, добави още той.

„ Амбиции не се афишираха. В началото на сезона си говорихме, че можем да се представим добре. Бюджетът тогава бе за Топ 5. Заплатите се плащаха. Всичко беше тъкмо. Сега дали има проблеми, не мога да кажа. Трябва да попитате футболистите или управлението. В Лом има извънредно доста проблеми за решение и хората, които ръководят футбола би трябвало да си дадат действителна преценка по какъв начин ще го развиват. Имахме проблеми, че нямаше къде да се тренира, изключително през студените месеци. Трябва да се замислят за ДЮШ. Готвехме се на терен, на който по-скоро ще се контузиш, в сравнение с да се изпотиш. Необходимо е да се замислят върху тези неща. За мен би трябвало да обърнем внимание върху тези неща. Това са значимите неща “, сподели Огнянов.

„ Отворен съм към оферти. За страдание поради хора от управлението, ме лишиха от четири месеца да не играя футбол. Това е срамно, тъй като съм оказал помощ доста на този клуб да влезе в професионалния футбол. Знам на какви години съм и ще е мъчно да си намеря добър тим, само че всичко е допустимо “, съобщи Огнянов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР