Бившият евродепутат Николай Бареков е подал сигнал до прокуратурата срещу

...
Бившият евродепутат Николай Бареков е подал сигнал до прокуратурата срещу
Коментари Харесай

Бареков активизира прокуратурата срещу Евроком

Бившият евродепутат Николай Бареков е подал сигнал до прокуратурата против телевизия " Евроком " за " възможното пране на пари и неплащане на налози ". За това заяви сдружението БОЕЦ, а по-късно и Бареков удостовери във Facebook.

" Подобни сигнали в никакъв случай не са плод на нечия самодейност. Винаги става дума за сюжет с съответна цел. В случая задачата е телевизия Евроком да бъде унищожена и работещите в нея публицисти да бъдат свалени от ефир. Предаванията на Люба Кулезич, Владо Береану, Сашо Диков, Николай Колев и други дават последната свободна естрада в телевизионното пространство в България. Поставят тематики и канят посетители, които на никое място другаде не могат да бъдат чути и коментирани, с изключение на при тях и Веселин Дремджиев! Теми и посетители неуместни за властимащите. Самият Бареков до скоро имаше предаване, като външна продукция в Евроком, за което си плащаше, само че преди Нова година договорът му бе преустановен. Евроком бе и единствената телевизия, която отразяваше обективно всички процеси и митинги свързани с избора на Гешев през цялото време ", показва съдружие БОЕЦ.

От обясненията на Бареков се схваща, че той фактически се сетил да подаде сигнал, откакто малкия екран спряла да излъчва взаимното му предаване с някогашния народен представител Димитър Байрактаров, който напусна НФСБ със скандал през 2017 година. Въпреки това Бареков твърди, че " сигналът е извънредно обемен, стимулирано написан и с голям доказателствен материал за незаконните схеми ". Подаден бил " няколко дни откакто без претекстове и без юридически обосновани стъпки " Евроком " едностранно приключи излъчването на нашето предаване " Бареков и Байрактаров без цензура ", за излъчването на което двамата си плащали на малкия екран.

Бареков не споделя от кой момент знае за " черната каса ", която твърди, че има в малкия екран. Не разкрива каква тъкмо е и схемата, за която подал сигнала. Остава неразбираемо по какъв начин би могъл да събере този " голям доказателствен материал ", в случай че не е имал информацията преди " Евроком " да спре предаването.

Според информация на БОЕЦ " прокуратурата е реагирала стремително " и сигнала е разпределен на Специализирана прокуратура, която се занимава с следствия против министри, депутати и магистрати и до неотдавна беше ръководена от сегашния основен прокурор Иван Гешев. От " Евроком " потвърдиха пред Medapool, че и по тяхна информация сигналът е трансфериран на спецпрокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР