Бившият депутат от НДСВ проф. Йордан Мирчев и някогашен шеф

...
Бившият депутат от НДСВ проф. Йордан Мирчев и някогашен шеф
Коментари Харесай

81-годишен бивш шеф на БДЖ и царски депутат отново поема железниците

Бившият народен представител от Национална движение „Симеон Втори" проф. Йордан Мирчев и бивш началник на БДЖ при ръководството на Иван Костов се връща отпред на държавните железници. В момента той е на 81 години.

Целият управителен ръб на " Холдинг БДЖ " е заменен поради неприятно мениджърско ръководство, организационни пропуски и занимателен надзор по осъществяване на ремонтните стратегии, заяви Министерството на превоза и известията в сряда.

Освободените от служба са членове на Съвета шефовете Маргарита Петрова-Кариди, Георги Друмев и Светломир Николов.

На тяхно място до осъществяване на конкурс са назначени Любомир Сяров, Петко Петков и Йордан Мирчев.

Целият професионален опит на Йордан Мирчев е обвързван с държавните железници. Той стартира работа като технолог на гара Подуяне разпределителна през 60-те години на ХХ век. Постепенно израства в йерархията и в интервала 1997 - 1998 година е общоприет шеф на БДЖ. След това два мандата е народен представител в 39-то и 40-то Народно заседание от Национална движение „Симеон Втори", като по време на ръководството на Симеон Сакскобургготски е ръководител на парламентарната транспортна комисия.

" Да спрем кражбите от железниците " - това ще е мотото на работата на Мирчев, съобщи той пред Mediapool.

Йордан Мирчев сподели, че ще работи за рационализация на БДЖ - възобновяване на преносимия състав, увеличение на скоростта на придвижване, изработването на генерална транспортна скица, въвеждането на интермодални товарни транспорти, увеличение на крайградските пътнически транспорти.

Новото управление си е сложило за цел да спре извънредно неефективното потребление на средствата и кражбите в железниците, сподели още Мирчев.

Любомир Сяров е експерт по товарни транспорти, а Петко Петков е правил одитите в БДЖ, които са установили злоупотребите със средства, само че по-късно ограничения не се е взимало, сподели Мирчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР