Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери е признал, че

...
Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери е признал, че
Коментари Харесай

Лавров: Джон Кери призна резултата от референдума в Крим, но поиска да се повтори

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери е признал, че резултатът от извършения през 2014 година референдум в Крим отразява волята на жителите, само че вместо обществено да го признае, той тихомълком предложи да се организира още един референдум по въпроса за присъединението на полуострова към Русия.

Това разкри министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в изявление за съветския новинарски уебсайт " РБК ".

Лавров изясни, че топ дипломатът на Барак Обама се е съгласил с Москва, че референдумът в Крим през март 2014 година е посочил поддръжката на жителите за присъединение към Русия. Но в това време Кери е призовал Москва да повтори референдума в името на протокола.

" Няма да разкрия огромна загадка, в случай че кажа, че Джон Кери ми заяви през април 2014 година: " Всичко е ясно. Всичко се случи по метода, по който жителите на Крим желаеха. Но поради формата проведете още един референдум ", разкри Лавров.

" Ако към този момент разбирате всичко, за какво хората би трябвало да гласоподават още веднъж? ", попита Лавров.

Лавров, който е един от най-дълго служилите съветски дипломати, заема поста от 2004 година, изрази вяра, че разкритието няма да засегне връзките му с Кери.

" Надявам се, че Джон няма да ми се обиди ", посочи съветският посланик и добави, че в записките си Кери споделя някои детайлности от двустранните диалози.

Лавров и Кери поддържаха положителни връзки в интервала 2013 и 2017 година Двамата стоят зад съглашението през 2013 година за унищожаването на сирийските химически оръжия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР