Бившият британски премиер Тони Блеър обяви края на ерата на

...
Бившият британски премиер Тони Блеър обяви края на ерата на
Коментари Харесай

Тони Блеър разказа за залеза на западното господство и доминация

Бившият английски министър председател Тони Блеър разгласи края на ерата на западното международно владичество. Той направи сходно изказване по време на речта си на среща на английската фондация Ditchley.

Според някогашния министър председател световните промени на планетата са свързани с два фактора: увеличението на въздействието на Китай, който желае да стане втората суперсила на планетата, и обстановката в Украйна, където Русия организира своята специфична военна интервенция.

" Западните страни би трябвало да усилят военните бюджети, както и да открият връзки с разрастващите се страни ", уточни Блеър, разяснявайки интернационалната конюнктура.

Блеър посочи, че към момента не е следил подготовката на КНР да завладее Тайван, само че Западът няма потребност да гради своята политика, надявайки се това да не се случи в бъдеще. Той акцентира, че Пекин продължава интензивно да се състезава със западните страни за въздействие в света.

Трябва да се означи, че освен Блеър притегли вниманието на Запада към вероятностите на китайския проблем. Британският вестник The Daily Telegraph, базирайки се на мнението на експертната общественост, осведоми обществеността, че в случай че „ драконът разпери криле “, тогава Западът ще има съществени проблеми, спрямо които разноските за съветската специфична интервенция в Украйна ще наподобява като дреболия.

Експерти обясниха, че рано или късно Китай може да реши да употребява военна мощ против Тайван. Това ще докара до борба сред Пекин и западната общественост, което ще бъде " призрачен вид " за водачите на компании, които са похарчили доста години и големи вложения, с цел да завоюват китайските " приятели ".

" Много от най-големите бизнеси на Запад извличат голяма част от облагите си от Китай, което превъзхожда това, което беше заложено в Руската федерация ", написа в изданието.

Например, високотехнологичната корпорация Apple завоюва 68 милиарда $ в Китай през 2021 година, което съставлява 19% от приходите, до момента в който фармацевтичният колос AstraZeneca получава 6 милиарда $ годишно в Китай, което подхожда на 16% от облагите им.

" Всъщност самият Тайван се трансформира в сериозен възел в световните вериги за доставки, изключително в региона на цифровите технологии. Разликата им ще бъде злополука за редица стопански системи на Запад ", обобщава изданието.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР