Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс не е подавал заявка за

...
Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс не е подавал заявка за
Коментари Харесай

Майк Пенс не е подавал заявка за участие в президентските избори през 2024 г.

Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс не е подавал поръчка за присъединяване в президентските избори през 2024 година, написа неговият непосредствен консултант Девин О`Мали в Туитър, откакто хипотетична поръчка за присъединяване в изборите на Пенс се появи на уеб страницата на Федералната изборна комисия, съобщи Ройтерс.

Заявката, появила се в празничен ден, накара някои медии, в това число английската телевизия " Скай нюз ", да оповестят, че Майк Пенс се е кандидатирал за президент, а линкът към уеб страницата беше публикуван от няколко консуматори в Туитър.

О`Мали, който беше прессекретар на Пенс по време на мандата му като вицепрезидент, написа в Туитър следното: " Бившият вицепрезидент Майк Пенс не е подавал поръчка за присъединяване в президентските избори през днешния ден ", а по-късно удостовери пред Ройтерс, че работи като консултант на Пенс.

Все още не е ясно кой е подателят на поръчката. Нито Федералната изборна комисия, нито " Скай нюз " към този момент не са дали отговор на запитванията за коментар по въпроса. Възникнаха догатки, че става дума за нечия неприятна смешка.

Пенс провокира гнева на тогавашния президент Доналд Тръмп, когато отхвърли да поддържа напъните му да оспори резултатите от президентските избори през 2020 година и се дистанцира от него след изборната му загуба от Джо Байдън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР