Бивши и настоящи ученици отНУИ Д.Христов:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги

...
Бивши и настоящи ученици отНУИ Д.Христов:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги
Коментари Харесай

Оркестърът на НУИ Добри Христов кани варненци на концерт за началото на учебната година

 Бивши и сегашни възпитаници от
НУИ " Д.Христов ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Музикален артистичен жест прави Младежкият симфоничен оркестър при Националното учебно заведение по изкуствата " Добри Христов “ във Варна за публиката в морския град, заяви за Varna24.bg Нина Локмаджиева.

На 18 септември, събота, от 17 ч. младите дарования чакат варненци и гостите на града в концерт навън. Избрани музикални шедьоври ще прозвучат онлайн в живописния двор на учебното заведение. Концертът с вход свободен е отдаден на началото на образователната година и е признателност за премия " Варна “, която младежката групировка на елитното учебно заведение получи през тази година за ярки достижения в региона на културата.

" Децата ни обичат своя град и желаят той да става все по-красив и по-културен – споделя шефът на НУИ " Добри Христов “ Румяна Петрова. – С този концерт младежите ще припомнят на своята аудитория, че Варна чества 100 години от оповестяването си за курортен град, а неделима част от неповторимото прекарване на всеки екскурзиант са културните събития, които го чакат в морската дестинация, наред с плажа и хубавото време. Ние се гордеем, че творим изкуство в подобен незабравим град с обичаи “.

Празничният концерт ще върне и духа на изисканите вечери отпреди 95 години, когато е положено началото на първия български фестивал - Международния музикален фестивал " Варненско лято “. Под палката на ръководителя на оркестъра маестро Страцимир Павлов ще прозвучат обичани от музиканти и аудитория произведения. Сред тях са откъс от " Тъй рече Заратустра “ на Рихард Щраус, " Тореадор “ от сюита " Кармен “ на Жорж Бизе, " Валс “ от балета " Спящата хубавица “ на Пьотр Илич Чайковски, " Гранада “ на Мануел де Файя. Публиката ще се срещне с бисери от разнообразни музикални стилове и столетия, измежду които са и фрагменти от мюзикъла " Уестсайдска история “ на Ленард Бърнстейн, и една от емблемите на българската симфонична музика - " Ръченица “ на Петко Стайнов. В концерта солисти ще са учениците от компетентност " Поп и джаз пеене “  Александрина Петрова и Донко Марков.

Младежкият симфоничен оркестър при НУИ " Добри Христов “ завоюва доста благосклонности и овации през годината като главен участник в поредицата концерти " Варненско лято за деца “. За наслада на феновете, в топлата септемврийска вечер под звездите, младите дарования ще изпълнят един от най-силните си номера – кино сюита с тематики от обичани холивудски филми, особено аранжирана за оркестъра от маестро Страцимир Павлов.

Входът е свободен с следен достъп при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Доведете и другари, с цел да споделите артистичното прекарване, допряно от страстта на младостта!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР