Бивши и настоящи ученици отГЧЕ В.Левски:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи ученици отГЧЕ В.Левски:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Бургаски ученици дискутираха детското правосъдие с районен магистрат

Бивши и сегашни възпитаници от
ГЧЕ " В.Левски ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си. " Съдебната власт раздава правдивост и следи за спазването на законите “, с тези думи стартира следващият открит урок в Гимназията за преподаване на непознати езици " В. Левски “ в Бургас. " Правата значат отговорности и задължения. Всяко нарушаване на непознатите права води до своите последствия “, продължи лекторът, арбитър Дарина Йорданова, като част от тематиката за правосъдните процедури с присъединяване на деца и правата им.

Десетокласниците бурно се интересуваха от тематиката за домашното принуждение и по какъв начин се дефинира от законодателя. Ролята на децата при присъждането на наставнически права. Съдия Йорданова показа с образци от правосъдната си процедура случаи на връзки сред родители и деца, изменение на ограничения по отношение на практикуване на наставнически права; персонални връзки с близки, както и производства по ограничение и отнемане от наставнически права. Лекторката се базира и на статистиката през последните години в Бургаския областен съд, която демонстрира нарастване на делата по Закона за отбрана от домашното принуждение. През 2017 година, в институцията са постъпили 133 каузи, при 127 през 2016 година, 104 през 2015 година, 122 за 2014 година и 112 каузи през 2013 г.  Агресията в учебно заведение, мъчителна за обществото и младежите т ема и наказателните ограничения, които законът постанова, провокира също доста въпроси. Районният магистрат обясни разликата сред възпитателните и наказателни ограничения. Процедурите, които се следват, при влизане на дело в съда, протичането на правосъдния развой до произнасянето с решение.

Посещението в учебното заведение бе част от Образователната стратегия на Висш съдебен съвет " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, по която работят взаимно четири правосъдни институции – Бургаските областен, областен съд и прокуратури. Следващият открит урок в гимназията е на 15 март.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР