Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Министърът на електронното управление посети Варна за Сверяване на часовника

Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Тази седмица се организира събитие на ИКТ Клъстер – Варна под надпис " Сверяване на часовника “ с присъединяване на министъра на електронното ръководство Божидар Божанов. Сред присъстващите бяха 57 представители на разнообразни компании, университети, гимназии и браншови организации от цялия район и други посетители. Събитието се организира на територията на Икономически Университет – Варна. 

Министър Божанов показа визията и цели на Министерството на електронното ръководство и описа за провокациите и опциите във връзка с електронната идентификация. Последващата полемика сред министъра и гостите засегна тематики, касаещи се до ИКТ бранша и неговото развиване. 

Сертификати за участие бяха тържествено връчени на представители на организациите. Присъдиха се и няколко документа за принос към работата на клъстера: на някогашния дълготраен ръководител на УС на ИКТ Клъстер – Варна, на началника на районното ръководство на образованието за град Варна и на началника на отдел " Връзки с обществеността и административно-правни връзки “ в Община Варна. Промоцията приключи с връчване на стипендия на възпитаник от 12-ти клас за реализирани забележителни резултати в региона на IT плановете. 

Председателят на Управителния съвет към ИКТ Клъстер – Варна Емил Цанков и ръководителите на работните групи регистрираха постигнатите резултати от сдружението в границите на миналите шест месеца и обрисуваха предпочитаните оси на работа за идната половин година.

ИКТ Клъстер – Варна сплотява организации и специалисти, споделящи концепцията за развиване на Варна като натурален хъб на Информационните Технологии и Иновациите в черноморския район и подготвени да способстват с финансови средства, персонално време и старания в постигането на тези цели.

Визията на ИКТ Клъстер – Варна е построена в три детайла:

За района: да утвърди град Варна като глобално-разпознаваем район за IT технологии, нововъведения и вложения и желана локация за IT компании и експерти в областта на IT технологиите, които да се развиват професионално тук.

За образователно-квалификационната и кадрова политика: да сътвори условия за оптимално създаване на фрагменти и гении за застраховане на бизнеса

За членовете на клъстера: да сътвори колаборативна IT бизнес екосистема сред членовете на Клъстера за синергичен резултат.

Към момента, организациите членки наброяват 38, измежду които 22 компании, 6 университета, 4 гимназии и междинни учебни заведения, и 6 неправителствени организации и сдружения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР