Бившата руска гимнастичка Алина Кабаева – предполагаема любовница на президента

...
Бившата руска гимнастичка Алина Кабаева – предполагаема любовница на президента
Коментари Харесай

Алина Кабаева и съпругата на Песков – в черния списък на ЕС

Бившата съветска гимнастичка Алина Кабаева – хипотетична държанка на президента Владимир Путин, брачната половинка на кремълския „ глас “ Дмитрий Песков и касапите от Буча и Мариупол са включени в на Европейски Съюз, който бе огласен през днешния ден.

В него попадат 65 лица и 18 формирания от Русия.

Санкционирани са редица висши съветски военни, представители на окупационни администрации на територията на Украйна, както и членове на фамилиите на олигарси и доближени на Кремъл.

Алина Кабаева е председателка на Съвета на шефовете на Националната медийна група (НМГ). Това е холдинг, притежавща огромни дялове в съвсем всички огромни съветски федерални медии, възпроизвеждащи пропагандата на Кремъл.

Генерал-полковник Михаил Мизинцев е шеф на Националния център за ръководство на защитата (НЦУО) на Руската федерация. Получил е прякора Касапина от Мариупол и е разпознат като командващ обсадата на града. Той е заимствал тактики, употребявани преди този момент в обсадата на сирийския град Алепо, с цел да управлява бомбардировките на Мариупол от съветските сили. При тях са убити хиляди цивилни. Сред най-ужасяващите закононарушения е обстрелването на родилния дом и театъра, довело до убийството на стотици деца

Полковник Азатбек Омурбеков е пълководец на 64-та обособена мотострелкова бригада на 35-а общовойскова войска на Руската федерация, убивала, изнасилвала и измъчвала цивилни в киевското предградие Буча. Тези зверства съставляват закононарушения против човечеството и военни закононарушения. Прякорът на Омурбеков е Касапина от Буча заради директната му отговорност за действията там.

Марина Мордашова е брачна половинка на глобения по-рано олигарх Алексей Мордашов – най-богатия човек в Русия. Той трансферирал на нейно име посредством офшорки акции от туристическия тръст ТУИ и златодобивното сдружение „ Нордголд “ на обща стойност 1,5 милиарда евро.

Европейски Съюз глоби Елисавета и Николай Пескови – децата от първия брак на представителя на Кремъл Дмитрий Песков. В листата също е и актуалната му брачна половинка, някогашната фигуристка Татяна Навка.

Павел Пригожин е наследник на Евгений Пригожин, именуван още Готвача на Путин. Бащата е спонсор и всекидневен началник на частната военна компания „ Вагнер “, изпращаща наемници в Украйна, както и в редица страни в Африка.

В черния лист е попаднала даже гражданка на Сърбия и Хърватия. Това е Александра Мелниченко, чийто брачен партньор е олигархът Андрей Мелниченко. Той има най-големия производител на въглища и торове в Русия и след включването му в по-ранен санкционен лист бе сменен на председателския пост от жена си.

Под ударите на Европейски Съюз попадна и Андрей Липов. Той оглавява Роскомнадзор - Руската федерална работа за контрол на връзките, осведомителните технологии и средствата за всеобщо осведомление. В това си качество Липов е виновен за решенията, довели до цензура и затварянето на самостоятелни съветски медии. Тези дейности основават цензурирано осведомително пространство, което предизвиква, подкрепя и поддържа съветската експанзия против Украйна.

Наложени са ограничаващи ограничения против няколко пропагандисти и колумнисти от държавната организация РИА Новости.

Санкционирани са няколко членове на основания от окупаторите Спасителен комитет за мир и ред в Херсон, както и назначената за краткотраен кмет на Мариупол Галина Данилченко.
Българска диря
Има и българска диря в новия санкционен лист.

Сред включените в него формирания е 121-и авиоремонтен цех (АРЗ) в Старий Городок, Московска област. През 2028 година българското Министерство на защитата предложения това дружество да ремонтира нашите военна самолети Су-25. От завода обаче отхвърлиха офертата и ремонтът бе осъществен в Беларус. Днес 121-и АРЗ единствен в Русия по едно и също време ремонтира и модернизира Су-25 в сходство с версията Су-25 СМ. Този тип тактически бомбардировачи са употребявани от съветските въоръжени сили при експанзията рещу Украйна.

Санкционирани са също компанията „ Сухой “, произвеждаща самолети Су-25, производителя на военни камиони „ КамАЗ “ и „ Военторг “ – дружество, предоставящо кетъринг и военни униформи на Министерството на защитата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР