Бившата номер 1 в света Серина Уилямс изхвърли актуалната първа

...
Бившата номер 1 в света Серина Уилямс изхвърли актуалната първа
Коментари Харесай

Серина Уилямс изхвърли световната номер 1 от Мелбърн

 Серина Уилямс на корица на списание за хубост
Бившата номер 1 в света Серина Уилямс изхвърли настоящата първа ракета на планетата Симона Халеп в 1/8-финалите на Откритото състезание на Австралия. Американката победи с 6:1, 4:6, 6:4 за 106 минути игра.

Двубоят стартира с пробив за Халеп, само че по-късно Серина " включи турбото " и съкруши съперничката си в първия сет, който продължи единствено 20 минути. В идващия сет Уилямс първа стигна до брейк, само че по-късно стартира да бърка и Халеп се върна в мача. В решаващия гейм при сетбол за румънката Серина позволи двойна неточност и по този начин частта отиде на сметката на Халеп.

Ключовите събития в мача се случиха в средата на третия сет. При 3:2 Халеп пропусна три точки за пробив, което я разстрои и тя по-късно беше пробита. Така Уилямс реализира девета победа над Халеп, която има единствено една против нея.

Съперничка на Серина в 1/4-финалите ще бъде поставената под номер 7 и шампионка от Бризбън Каролина Плишкова (Чехия), която продължи безгрешната си серия от началото на 2019 година с триумф 6:3, 6:1 против двукратната носителка на трофеи от Големия шлем Гарбинье Мугуруса (Испания).

Това бе деветата поредна победа на Плишкова и нейна осма от 10 мача против испанката.
Тя записа 23 уинъра и пет аса и позволи единствено три непредизвикани неточности в мача на “Маргарет Корт Арена ”, в който Мугуруса нямаше безусловно никакви шансове.

До 1/4-финалите доближиха също украинката Елина Свитолина и японката Наоми Осака. Двете ще се изправят между тях в спор за място на полуфиналите, откакто реализираха сложни победи в три сета, надлежно против Мадисън Кийс и Анастасия Севастова.

Свитолина се наложи с 6:2, 1:6, 6:1 над Кийс в мач, който мина през няколко огромни обрата.
Осака пък победи Анастасия Севастова с 4:6, 6:3, 6:4.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР