Бившата номер 1 в женския тенис Мария Шарапова приключи участието

...
Бившата номер 1 в женския тенис Мария Шарапова приключи участието
Коментари Харесай

Холандка елиминира Шарапова на четвъртфиналите в Мадрид


Бившата номер 1 в женския тенис Мария Шарапова завърши присъединяване си на мощния шампионат на червени кортове в Мадрид. В среща от четвъртфиналите рускинята отстъпи с 6-4, 2-6, 6-3 на холандката Кики Бертенес след оспорвана борба, траяла малко повече от два часа.

31-годишната Шарапова съумя да отмъкне първия сет с късен пробив в десетия гейм за 6-4. Последва обаче незабавен отговор от заемащата 20-а позиция в международната класация Бертенс, която стартира вихрено втория сет, пробивайки на два пъти своята съперничка за 3-0. До края на частта двете си размениха по още пробив, като холандката нямаше проблеми да задържи задатъка си за крайното 6-2. В решителния трети сет Бертенс още веднъж взе ранен задатък, повеждайки с 4-1, което се оказа и решаващо за изхода на срещата, завършила след 6-3 в интерес на 26-годишната холандка.

"Никога преди не бях играла против Шарапова, само че всеки знае с каква мощност удря топката. Имах известни проблеми първоначално и се пробвах да намеря вярното решение. Мисля, че с напредването на мача съумях да намеря верния метод, тъй че съм доста удовлетворена от себе си, съобщи след мача Бертенс.

На полуфиналите тя ще срещне поставената под номер 7 в схемата Каролин Гарсия от Франция, която се наложи с 2-0 сета над представителката на домакините Карла Суарес Наваро. В другия полуфинален конфликт пък ще премерят сили Каролина Плишкова и Петра Квитова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР