Бивша любовница на абдикиралия испански крал Хуан Карлос е завела

...
Бивша любовница на абдикиралия испански крал Хуан Карлос е завела
Коментари Харесай

Бивша любовница на абдикиралия испански крал Хуан Карлос го съди

Бивша държанка на абдикиралия испански крал Хуан Карлос е завела дело в английски съд, като го упреква, че я шпионира, заяви Българска телеграфна агенция.

PR компанията, която съставлява Корина Ларсен, бизнесдама, обвързвана дълго време с някогашния крал на Испания, удостовери, че тя е поискала от английски съд да издаде ограничаваща заповед против Хуан Карлос и да й бъдат присъдени обезщетения за вреди от неговото държание.

Адвокатът на някогашния монарх до момента не е дал отговор на питане от Асошиейтед прес по проблема, само че нееднократно е отстоявал невинността на Хуан Карлос във финансовия скандал, провокирал съмненията на следователи в Швейцария и Испания.

Швейцарската прокуратура проверява прехвърлянията на няколко милиона евро, дадени на Хуан Карлос от починалия саудитски крал Абдула. Бившият испански монарх по-късно трансферира част от сумата на Ларсен, която живее в Лондон и съгласно проверяващите това е опит парите да бъдат укрити от управляващите. Изглежда, че нежеланието на Ларсен да върне парите на Хуан Карлос е в причина за сегашния им спор, който стига до съда.

Хуан Карлос, който е на 83 години, абдикира от престола в интерес на сина си Фелипе Шести през 2014 година Репутацията му на лидер на прехода на Испания към народна власт след диктатурата на ген.Франко бе помрачена от този и други кавги.

Миналия август той напусна Испания и се откри краткотрайно в Обединените арабски емирства, откакто испански следователи започнаха следствие дали не е получавал подкупи по отношение на контракт в Саудитска Арабия,спечелен от испански консорциум.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР