Битува мнение, че електронните цигари могат да помогнат на пушачите

...
Битува мнение, че електронните цигари могат да помогнат на пушачите
Коментари Харесай

Електронните цигари изобщо не помагат за отказване от пушенето

Битува мнение, че електронните цигари могат да оказват помощ на пушачите да се отърват от неприятния табиет. Ново изследване обаче допуска, че това е по-скоро маркетингов трик, в сравнение с истина, написа Daily Mail.
Група откриватели от университета „ Джордж Вашингтон " присъединили в опит близо 50 000 американци, с които се свързват всяка година, с цел да актуализират данните за използването на тютюн в своето изследване. Учените формирали група от 545 души, които употребявали и цигари, и вейпове по едно и също време. Четири години всеки от участниците в тази група бил „ проследяван ".
Проучването сочи, че пушачите освен не са се отказали от нездравословния табиет, само че множеството твърдели, че по-скоро ще се откажат от електронните цигари, в сравнение с от елементарните.
Всъщност има нещо необичайно в статистиката - през първата година броят на хората, които не престават да пушат, е намалял доста. През втората година те са малко над 59% - 322 души. До третата година броят на пушачите понижава с 31% по отношение на миналата година и възлиза на 222 души. Минимумът е доближат до четвъртата година - 191 души не престават да пушат, само че през петата година резултатите се връщат обратно - 217 души от първичната извадка не престават да пушат...
Ето и останалите данни:86,9% от участниците в опита не престават да пушат цигари и вейпове след първата година;80,7% не престават да „ пушат двойно " след втората година;76,7% не престават да „ пушат двойно " след третата година;67,9% не престават да пушат цигари и вейп след четвъртата година.Още една детайлност - през годините на проучването 59% от участниците в опита са се отказали от електронните си цигари, само че са траяли да пушат обичайните цигари. От обичайните са се отказали едвам 32,1%. Ето за какво учените са създали извода, че електронните цигари не оказват помощ да се спре пушенето.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР