Биткойнът може да продължи още да поевтинява след скорошния си

...
Биткойнът може да продължи още да поевтинява след скорошния си
Коментари Харесай

Експерт: Още не сме стигнали истинското дъно на биткойна

Биткойнът може да продължи още да поевтинява след скорошния си спад от 50%. Това съобщи пред Си Ен Би Си  главния капиталов шеф на Guggenheim Partners Скот Минерд.

По думите му консервативното дъно на биткойна е 15 хиляди $, което е към 55% под актуалната цена на криптовалутата. Към 10:20 часа българско време през днешния ден биткойнът се разменя за 34 810,35 $, което е растеж с 4,86% за последните 24 часа.

„ Истинското дъно, в случай че погледнем техническите индикатори, е към 10 хиляди $. Това обаче е малко рисково, тъй че бих споделил, че 15 хиляди $ “, разяснява той.

Според Минард един от моторите на растежа на цената на биткойна през предходната година е било по-високото равнище на ликвидност в централните банки, което стартира да понижава, а дружно с него се намалява и цената на цифровата монета. Федералният запас на Съединени американски щати към този момент стартира да дискутира понижаване на размера на стратегиите за изкупуване на облигации, които бяха стартирани първоначално пандемията от COVID-19.

„ Не мисля, че хората би трябвало да бързат да влагат пари в биткойн тъкмо в този момент “, сподели той.

Минард обаче е по-голям оптимист за дълготрайното показване на биткойна. Проучване на Guggenheim демонстрира, че цената на криптовалутата може да доближи до 400 хиляди или 600 хиляди $, в случай че тя се трансформира в действителна опция на златото като клас актив.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР