Биткойн постигна 6-месечен връх в началото на тази седмица, като

...
Биткойн постигна 6-месечен връх в началото на тази седмица, като
Коментари Харесай

Защо биткойн поскъпва точно сега?

Биткойн реализира 6-месечен връх при започване на тази седмица, като се намира в подножието на връх. Причина за ентусиазма към най-популярната криптовалута е идното стартиране на борсово търгуван фонд в Съединени американски щати, който ще бъде основан на фючърси. Инвеститорите се надяват, че сходен инструмент ще предизвика спомагателни парични потоци към пазара на виртуалните валути.

Биткойн, най-голямата криптовалута по мярка на пазарната капитализация, нарастна с 1.5% по време на днешната сесия в Азия до цена от 62 991 $. Това е най-високата цена откогато бе реализиран историческия най-много от 64 985 $ през април тази година, предава Reuters.
 Изкарва ли пари копаенето на криптовалути в наши дни? Изкарва ли пари копаенето на криптовалути в наши дни?
Копаенето на криптовалути в наши дни е бизнес, който генерира съществени приходи. Преводите на стойност под формата на виртуални валути за...

Биткойн прибавя към 40% през октомври, като растежът е генериран от очакванията, че появяването на борсово търгувани фондове (ETF), някои от които към този момент действат, ще предизвика приходящ поток от милиарди долари, ръководени от пенсионни фондове и институционални вложители, към пазара за криптовалути. Фондът ProShares` Bitcoin Strategy ETF ще напрви своя борсов дебют през днешния ден.

Анализатори предизвестяват, че фондът няма да влага непосредствено в биткойн, а във фючърси, търгувани в Чикаго, което значи, че пазарът на криптовалути няма да се възползва от мигновен приток на парични потоци. Въпреки това, спекулантите се сигурни, че стартирането на сходен ETF дава положителни сигнали за спот цените.

Биткойн фючърсите нарастнаха по време на търговията във вторник, като за последно се търгуваха на цена от 62 690 $. Спот цените биха могли да набъбнат, в случай че паричните потоци продължат посока си, споделя анализатор от Arcane Research.

Крипто ETF бе пуснат през тази година в Канада и Европа, целят да се възползва от растящия интерес към цифровите активи.
 Колко ток гълта копаенето на криптовалути? Колко ток гълта копаенето на криптовалути?
Копаенето на криптовалути закупи всеобща известност през последните години. Според някои, блокчейн системата е знак на финансова сво...

VanEck и Valkyrie са измежду фонд мениджърите, които преследват ETF артикули, листнати в Съединени американски щати, до момента в който в това време Invesco се отхвърли от проектите си ETF основан на фючърси.

В края на предходната седмица Nasdaq даде зелена светлина на Valkyrie Bitcoin Strategy ETF, до момента в който Grayscale, най-големият управител на цифрови валути в света, възнамерява да трансформира своя Grayscale Bitcoin Trust в ETF на база спот цената на биткойн, предава CNBC.

ProShares ETF се чака да стартира търговия след 75-дневен интервал, по време на който Комисията по скъпите бумаги и тържищата в Съединени американски щати може да възрази против листването.

Към момента на приготовление на материала, биткойн се търгува на цена от 62 096 $, сочат данните на CoinMarketCap.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР