Биткойн (BTC) резервите на крипто борсите наскоро достигнаха исторически минимум,

...
Биткойн (BTC) резервите на крипто борсите наскоро достигнаха исторически минимум,
Коментари Харесай

Биткойн резервите на борсите достигнаха рекордно дъно – какво означава това?

Биткойн (BTC) запасите на крипто тържищата неотдавна доближиха исторически най-малко, като при започване на април паднаха под 2 милиона BTC.

Това съставлява по-малко от 10% от общото предложение на Биткойн в обращение, което евентуално основава предпоставки за потрес в предлагането заради нарасналото търсене.

Според данни от CryptoQuant, в познати крипто адреси на тържищата се държат единствено 1.94 милиона BTC, което съставлява почти 9.8% от циркулиращото предложение на Биткойн от.

Тенденцията на понижаване на борсовите запаси продължава, откакто през юли 2021 година доближи връх от 2.85 милиона BTC. Този спад демонстрира, че вложителите в Биткойн изтеглят своите наличия от платформите за продан, сигнализирайки за желанието си да държат своите Биткойн токени, вместо да ги търгуват или продават.

Шок на предлагането при Биткойн настава, когато наличното предложение на тържищата ненадейно намалее, а търсенето се усили. Този сюжет нормално води до внезапно повишаване на размера на покупките и понижаване на размера на продажбите, което води до повишение на цените.

Един от главните фактори, допринасящи за шока в предлагането, е забележителното понижаване на запасите на тържищата вследствие на огромни тегления. Освен това халвинг събитието на Биткойн, което се случва почти на всеки четири години, в допълнение ускорява шока в предлагането, защото понижава на половина % на издаване на нови BTC, предоставяни на миньорите.

Тъй като предлагането на нови BTC понижава, а обменните запаси не престават да понижават, икономическото влияние се ускорява. Следователно възходящото търсене на Биткойн на фона на свиващото се предложение има капацитета да катализира доста нарастване на цената му.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР