Биткойн банкоматите са един от най-удобните начини да купите и

...
Биткойн банкоматите са един от най-удобните начини да купите и
Коментари Харесай

Биткойн банкомати в София – къде и как да купите BTC?

Биткойн банкоматите са един от най-удобните способи да купите и продадете Биткойн, без да се постанова да се подлагате на от време на време комплицираните процеси на уверение на крипто тържищата.

Предимствата на тези устройства са доста – от минимални условия (или никакви) за верификация, до мигновените разплащания, Биткойн банкоматите получават все по-голяма значение по целия свят, доказвайки неуспоримата си полза.

По създание Биткойн банкоматите (или битоматите) работят на правилото на обичайните банкомати, само че в този случай те са особено за покупка и продажба на криптовалути.

Биткойн банкоматите са свързани с интернет, което разрешава на хората да се свържат непосредствено с дадена крипто борса за локализиран и комфортен метод за персонална покупка на BTC.

Тези банкомати стават все по-често срещани по света, което улеснява достъпа на хората до криптовалути, изключително в региони без обичайната банкова инфраструктура.

Как работи Биткойн банкомата?

Общото за всички битомати е, че можете да ги употребявате за закупуване на BTC, като обменяте обичайната валута за тях. Ще ви е нужен портфейл за криптовалута, защото цифровата валута не е обвързана с банкова сметка. След като сумата в брой, която желаете да обмените за Биткойн, бъде сложена в банкомата, можете да въведете адреса на портфейла си или QR кода в машината. Парите в брой ще бъдат обменени за Биткойн по настоящия пазарен курс и ще бъдат изпратени във Вашия цифров портфейл.

Някои битомати са двупосочни, което значи, че на тях можете както да купувате, по този начин и да продавате Биткойн. Във втория случай можете да въведете сумата на Биткойн, която желаете да обмените за пари в брой, и да вземете парите в брой или да ги преведете по дебитната си карта.

Биткойн банкоматите могат да се употребяват и за изпращане на Биткойн на друго лице. Вместо да въвеждате адреса на своя крипто портфейл, въвеждате адреса на портфейла на лицето, на което желаете да изпратите Биткойн, след което закупеният от вас Биткойн ще бъде подаден в неговия портфейл.

Купи с Биткойн банкомат в София – какви са плюсовете?

  • Работно време: Едно от най-големите преимущества на тези машини е, че те работят 7 дни в седмицата и постоянно изискват минимална или никаква идентификация, предлагайки досегаемост и улеснение на потребителите.
  • Бързи транзакции: Друг огромен плюс за закупуване на Биткойн посредством машината е, че прехвърлянето е относително бързо и потребителите нормално получават своите монети незабавно след привършване на транзакцията.
  • Достъп до разнообразни валути: Битоматите обезпечават достъп до разнообразни криптовалути, освен Биткойн, което разрешава на потребителите комфортно да диверсифицират портфейлите си.
  • Без потребност от медиатор: Потребителите могат също непосредствено да обръщат физически пари в Биткойн, без да е нужна банкова сметка или различен медиатор.

Къде в София мога да намеря Биткойн банкомат?

В София има 5 местоположения, на които може да намерите Биткойн банкомат:

  • Люлин 7: Mega Mall, бул. “Царица Йоанна ” 15, София, България
  • м. Къро: The Mall, бул. “Цариградско шосе ” 115, София, България
  • Младост 2: Shitcoins.club, ул. “Свети Киприян ” 30, София, България
  • Банишора: ул. “Охрид ” 20, София, България
  • Център, Петте кьошета: бул. ген. М. Скобелев 54, София, България

Криптоматите в двата мола – Mega Mall и The Mall – работят паралелно с работното време на комерсиалния център (от 10:00 до 21:00, от понеделник до неделя)

Другите три криптомата са налични 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Тоест даже и през нощта да се сетите, че желаете да купите или продадете, тези три машини дават тази опция.

Разполагаемост:

  • Люлин 7 – 19,230 лв.
  • м. Къро – 18,030 лв.
  • Младост 2 – 17,260 лв.
  • Банишора – 11,080 лв.
  • Център – 14,280 лв.

За всички Биткойн банкомати, изчезналите средства се попълнят приблизително в границите на 2 дни. За да откриете къде се намира най-близкият до Вашата локация криптомат, кликнете ТУК .

Как да купя Биткойн посредством някой от криптоматите в София?

Процесът за покупка/продажба на криптовалута от Биткойн банкоматите в София е извънредно елементарен и самата транзакцията се прави бързо:

  1. Сканира се доказателство за идентичност, преди да употребявате банкомата.
  2. Изберете мечтаната криптовалута и поставете пари в устройството.
  3. Сканирайте QR кода от вашия цифров портфейл.
  4. Вземете вашата криптовалута и квитанция, потвърждаваща транзакцията.

Поддържани криптовалути:

  • Биткойн (BTC)
  • Етериум (ETH)
  • Tether (USDT)
  • Лайткойн (LTC)
  • Tron (TRX)
  • Dash (DASH)
  • USDC (в ETH, TRX мрежи)

Цените на транзакциите варират от 0% до 8%, според от отстъпката в обществените медии (операторът изпраща актуализации за изменящите се такси посредством бюлетин).

Ако имате въпроси или изпитвате усложнения, постоянно може да се свържете с отдел поддръжка на клиенти на телефон +359 878 27 39 61 и @shitcoins_en в Telegram

Заключение

Най-голямата мрежа от Биткойн банкомати в Европа, известна със своя фокус върху отбраната на персоналните данни и отстъпките “без такси ” ви дава опция бързо и елементарно да купувате или продавате Биткойн през банкомата, ситуиран в столицата на България.

Биткойн банкоматите играят основна роля в демократизирането на достъпа до криптовалути, предлагайки на потребителите улеснение, скорост и от време на време дискретност. Тъй като броят и функционалността на тези машини не престават да се усилват, те обезпечават врата към света на цифровите валути.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР