Съобщенията сочат, че Австралийската данъчна служба (ATO) е поискала лични

...
Съобщенията сочат, че Австралийската данъчна служба (ATO) е поискала лични
Коментари Харесай

Австралийския SEC изисква от крипто борсите да предадат информация за всички техни клиенти

Съобщенията сочат, че Австралийската данъчна работа (ATO) е поискала персонални данни и детайлности за транзакциите от крипто тържищата за до 1.2 милиона сметки.

Според отчета на Australian Financial Review от понеделник самодейността за контрол на ATO, оповестена през април, включва избрани тържища за криптовалути, които дават имената, адресите, рождените дни и информацията за транзакциите на търговците.

Тези данни имат за цел да улеснят одитите, с цел да се подсигурява спазването на отговорностите за данъчно облагане на финансовите облаги от крипто продажбите.

ATO съобщи, че тези данни ще спомогнат за идентифицирането на трейдъри, които не са докладвали своите действия, като да вземем за пример продан на криптоактиви за валута или потреблението им за заплащания, както заяви Reuters във вторник.

Австралия ускори контрола си върху крипто промишлеността след срутва на FTX. Бяха подхванати правни дейности против компании за опити за продажба на токени без съответните лицензи, а банковите сътрудници блокираха заплащанията към тържищата за криптовалути. Освен това беше препоръчана нова рамка за лицензиране на крипто тържищата.

Миналата година ATO обясни, че нейният налог върху финансовите облаги от крипто артикули се разгръща върху обгърнати (wrapped) токени и взаимоотношения на токени с децентрализирани протоколи за кредитиране.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР