Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на

...
Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на
Коментари Харесай

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция показа ново законодателно предложение за контролиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните интервенции.

В този законопроект , импортиран в Народното събрание от партията на президента Тайип Ердоган, се акцентира нуждата от лицензиране и регистрация на тези снабдители.

В препоръчаното законодателство се изисква платформите за търговия с криптовалути и обвързваните с тях сдружения да получат лиценз от Съвета за финансови пазари (CMB) на Турция. Тази самодейност е част от напъните на Анкара да отговори на интернационалните стандарти и да усъвършенства сходството си със Специалната група за финансови дейности (FATF).

Проектозаконът обрисува надзора на доставчиците на услуги за криптоактиви, както и регулирането на дейностите, включващи крипто платформи и транзакции, като да вземем за пример предпазване, покупка и продажба на криптоактиви. През октомври 2021 година Специалната група за финансови дейности намали рейтинга на Турция в своя сив лист заради незадоволителния контрол на секторите, изложени на риск от пране на пари и финансиране на тероризма.

Според предлагането „ “.

В новите разпореждания се дефинират условията за ръководство на платформите, обсега на предлаганите услуги и финансовите и оперативните стандарти. Този законодателен подтик следва банкрута на няколко по-малки платформи за търговия с криптовалути в Турция, които оставиха доста консуматори без достъп до средствата им.

Въпреки че законопроектът не преглежда данъчното облагане, той планува, че доставчиците на крипто услуги би трябвало да внасят 1% от приходите си както в CMB, по този начин и в Научно-изследователския институт на Турция (TÜBİTAK). Тези общо 2% са предопределени за подкрепяне на регулаторния и софтуерния прогрес.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР