Битките от осминафиналната фаза на Евро 2020 продължават днес с

...
Битките от осминафиналната фаза на Евро 2020 продължават днес с
Коментари Харесай

Испания и Франция в опит да стигнат четвъртфиналите на Евро 2020

Битките от осминафиналната фаза на Евро 2020 не престават през днешния ден с още два мача. От 19:00 часа българско време в Копенхаген трикратният европейски първенец Испания се изправя против финалиста от Мондиал 2018 Хърватия. От 22:00 часа международният отличник Франция играе с Швейцария в Букурещ.

Испания стартира мъчно с равенства с Швеция (0:0) и Полша (1:1) в първите си два мача, преди да разбие Словакия с 5:0, с цел да си обезпечи място в елиминациите. От своя страна хърватите изгубиха от Англия (0:1) и направиха тъждество с Чехия (1:1), след което надделяха Шотландия с 3:1, с цел да продължат напред.

Последният мач сред Хърватия и Испания приключи с победа за "ватрените " с 3:2 в мач от Лигата на нациите през ноември 2018 година, само че два месеца по-рано Испания нанесе най-тежкото проваляне в историята на своя противник с победа с 6:0. Това ще е трета среща сред двата отбора на еврофинали след разменени победи на Евро 2012 (Испания) и Евро 2016 (Хърватия).

"Увереността ми в тима е същата, каквато беше преди шампионата. Мисля, че заслужавахме да спечелим групата, само че във връзка с мотивация и морал сме в най-хубавата допустимо форма. Много съм удовлетворен от всички играчи и всеки един от тях може да стартира в утрешния мач ", показа селекционерът на Испания Луис Енрике през вчерашния ден. Наставникът на Хърватия Златко Далич изрази страдание, че няма да може да разчита на крилото Иван Перишич, който даде позитивна проба за ковид. "Той беше един от най-хубавите ни играчи в груповата фаза, означи два гола и направи още един. Ще ни е мъчно да го заместим. Имаме играчи на тази позиция, които чакат своя късмет и могат да го употребяват ", сподели той.

В късния мач "петлите " в никакъв случай не са губили от швейцарцине в формален мач, като имат четири победи и две равенства в шест мача. Французите записаха единствено една победа в груповата фаза на шампионата, само че остават един от огромните любимци за купата, до момента в който Швейцария излезе от групата в четвърти следващ огромен конгрес, само че в предходните три случая "кръстоносците " не съумяха да преодолеят първата фаза на елиминациите.

"Те имат мощни страни и са способни на положителни неща. Неслучайно са 13-ти в ранглистата на ФИФА. Техният треньор свърши доста добра работа през годините ", сподели треньорът на Франция Дидие Дешан, който разкри, че Люка Дин, Жул Конде и Маркус Тюрам няма да са на линия за дуела. "Имаме единствено една цел - да играем добре и да продължим напред. Щастливи сме, че ще играем против международните първенци. Въпреки че всички споделят, че нямаме късмет, ние имаме вяра в нашите благоприятни условия ", показа Владимир Петкович, селекционер на Швейцария.

Мачовете на Евро 2020 през днешния ден:

19:00, Копенхаген, Хърватия - Испания

22:00, Букурещ, Франция - Швейцария.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР