Битка за чест и място на полуфиналите на Купа Дейвис.

...
Битка за чест и място на полуфиналите на Купа Дейвис.
Коментари Харесай

Хърватия и Испания в битка за място на полуфиналите на Купа Дейвис


Битка за чест и място на полуфиналите на Купа Дейвис. Хърватия влизат в нея като №1 в международната отборна класация, само че Испания също постоянно са били мощ, с която всички би трябвало да се преценяват.

Още повече – Чилич, Чорич, Гожо, Павич и Мектич имат сметки за споразумяване. През предходната година те отстъпиха на руснаците на финала и в този момент са още по-устремени към трофея.

Хърватите могат да извлекат в допълнение ентусиазъм от дамския тим на Швейцария, който също претърпя отчаяние в борбата за купата с Русия преди година, а през тази победи.

Преди да приказваме за оценки и медали обаче, пред нас стои четвъртфинал, който никой от двата състава не може да подценява. Първите в ранглистата против вторите.

Домакините от Испания няма да могат да разчитат на легендата си Рафаел Надал и международния №1 Карлос Алкарас, което оставя още по-тежък товар на раменете на Пабло Кареньо Буста и Роберто Баутиста Агут – нелош авариен проект, в случай, че първият е №13 в света, а вторият е в серия от седем победи на сингъл в конкуренцията.

„ Вярно е, че Карлос и Рафа не са с нас, само че считам, че имаме доста добър тим и ще създадем всичко допустимо да се представим добре вкъщи и да спечелим шампионата, “ уточни Кареньо Буста. „ Винаги е прелестно да си №1, само че избирам Карлос и Рафа също да са тук – все пак съм подготвен да поема щафетата. “

От другата страна на мрежата стои единственият първенец от Големия шлем във финалната осмица на Купа Дейвис – Марин Чилич.

34-годишният тенисист държи огромна част от върховете на страната си в шампионата – този за най-вече извоювани мачове, най-вече победи на сингъл и най-вече триумфи в серии против друга страна.

Шампионът от US Open ’14 не бе част от тима в дуелите след миналогодишния край и ще добави към качеството на двукратните първенци.

Добра вест е и че след 12 месеца отвън кортовете Борна Чорич се завърна с гръм и тропот, триумфирайки на Мастъса в Синсинати през този сезон.

При двойките от едната страна виждаме първенците от Уимбълдън ’21 Мате Павич и Никола Мектич, а от другата – международния №4 и първенец от Nitto ATP FInals през 2012 Марсел Гранойерс.

И шестимата някогашни първенци от Купа Дейвис, които са в редиците на четвъртфиналистите през тази седмица, са налице в този конфликт – Баутиста Агут, Кареньо Буста, Гранойерс, Чилич, Чорич и Павич.

Очаква ни шоу.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР