„Биосензор 6 в 1“ така разработчиците от тайванската компания MediaTek

...
„Биосензор 6 в 1“ така разработчиците от тайванската компания MediaTek
Коментари Харесай

MediaTek ще научи смартфоните да следят здравето на потребителите



„ Биосензор 6 в 1 “ по този начин разработчиците от тайванската компания MediaTek назовават своя нов чип Sensio 6381. Той ще разреши на смарт телефони да записват и вариациите в сърдечния темп, да мерят динамичността на кръвното налягане и насищането на кръвта с О2.

Освен това апаратите с този датчик ще могат да могат да вършат фотоплетизмограми (оптично премерване на кръвния поток), както и електрокарфиограми.

Прочетете още: Китайски робот мина медицински изпит, предопределен за хора

За прекосяване на всички изброени процедури потребителят ще би трябвало единствено да сложи пръста си върху специфична площадка на задния панел на своето устройство и да го задържи там в продължение на минута.

Размерите на Sensio 6381 са 6,8 х 4,9 х 1 мм, тъй че той не би заел доста място в смарт телефона. Предполага се, че създаването ще е забавна най-много за производителите, които по традиция си партнират с MediaTek.

Първите устройства, възползващи се от опциите на новия хардуер, се чакат през 2018 година Разбира се, те надалеч няма да са първенци. Първият телефон с сходен сензор не Galaxy S5 на Samsung през 2014 година

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР