Binance, най-голямата крипто борса в света, обяви, че ще изключи

...
Binance, най-голямата крипто борса в света, обяви, че ще изключи
Коментари Харесай

Tron понесе удар – Binance US спира предлагането на токена

Binance, най-голямата крипто борса в света, разгласи, че ще изключи токена TRON (TRX) от листата си на 12 април заради инспекция, която откри, че той не дава отговор на високите им стандарти.

Изключването от листата с предлагани токени визира единствено американското поделение на компанията – Binance US, а не световното – Binance.com.

Решението за делистване на TRX може да е повлияно от неотдавнашното правосъдно дело , заведено от Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) против създателя на TRON , Джъстин Сън през март за нерегистрирано предложение на скъпи бумаги.

Искът визира и Фондация TRON, Фондация BitTorrent и Rainberry Inc. още веднъж за продажба на TRX и BTT токени, които съгласно SEC са скъпи бумаги.

Депозитите за TRX в Binance.US ще бъдат затворени на 17 април 2023 година в 05:00 ч. българско време. Освен това, функционалностите за покупка, продажба, конвертиране и извънборсова търговия ще бъдат отстранени един час след затварянето на депозитите. Борсата също по този начин ще деактивира стейкинга на TRX на 13 април и ще го отстрани от стейкинг страницата на идващия ден.

Binance US съобщи, че взема под внимание няколко фактора като част от процеса на инспекция, в това число регулаторната позиция в Съединени американски щати, което евентуално е повода за изваждането от листата.


 


Въпреки това, Binance US посочи, че ще продължи да поддържа TRC-20 токените USDT и USDC , издадени в мрежата на TRON. Делистването отрази на цената на TRX, която се срина с 8% след новината, само че по-късно бързо се възвърне.

Към момента на писане на публикацията TRX се търгува на цена от $0.0641, което е с повече от 70% под най-високия исторически връх (АТН) на актива от $0.231, доближат през януари 2018 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР