Binance, най-голямата крипто борса в света е изправена пред пореден

...
Binance, най-голямата крипто борса в света е изправена пред пореден
Коментари Харесай

Още един финансов регулатор погна Binance

Binance, най-голямата крипто борса в света е изправена пред следващ крах, защото белгийският финансов орган Financial Services and Markets Authority (FSMA) подреди на борсата неотложно да приключи всички интервенции в страната.

FSMA съобщи, че Binance не е спазила белгийското законодателство, а неспазването му може да докара до наказателни наказания според Закона за битка с прането на пари и финансирането на тероризма.

Съгласно закона , представен от FSMA, на субекти, ръководени от страни отвън Европейското икономическо пространство (ЕИП), е неразрешено да оферират услуги по продан сред виртуални и законни валути или да дават услуги по предпазване на портфейли на територията на Белгия.

В резултат на това Binance към този момент е лимитирана да предлага услуги по продан, превръщане на фиатни валути в криптовалути и настойничество в района.

FSMA също по този начин означи, че Binance не е предоставила задоволително детайлности за своите интервенции, а 27 структури на Binance, предлагащи сходни услуги, в това число 19, ситуирани отвън ЕИП, не са били вярно разпознати.

В допълнение към прекъсването на интервенциите, Binance би трябвало да върне криптовалутите на белгийските консуматори или да трансферира активите им на други снабдители на крипто услуги, ръководени от страни членки на ЕИП. Неспазването на тези условия може да докара до евентуални наказателни обвинявания. Кралският прокурор на Брюксел е бил осведомен за обстановката и вероятните престъпни закононарушения.

Струва си да се означи, че това регулаторно деяние идва на фона на продължаващото напрежение сред Binance и Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC). Американското поделение на Binance неотдавна реализира дребна победа в съда, защото замразяването на всички негови активи, поискано от SEC, беше отхвърлено. SEC също по този начин призна, че не разполага с доказателства за разбъркване на активи на клиенти на Binance.

Тези събития акцентират провокациите, пред които е изправена компанията, защото се сблъсква с регулаторен надзор от разнообразни юрисдикции по света, което основава обилни спънки за нейните интервенции и известност в криптовалутната промишленост.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР