Binance, най-голямата борса за криптовалути, отхвърли твърденията за компрометиране на

...
Binance, най-голямата борса за криптовалути, отхвърли твърденията за компрометиране на
Коментари Харесай

Binance отрича да има пробив на сигурността и компрометирани данни

Binance, най-голямата борса за криптовалути, отхвърли изказванията за компрометиране на данни и код, откакто се появиха известия за вместилище в GitHub, съдържащо сензитивна информация за платформата.

В обявата на 404 Media, се твърди, че тези данни са били обществено налични от известно време.

В отговор Binance бързо подаде искане за събаряне на авторски права до GitHub, като акцентира неоторизирания темперамент на оповестения код и евентуалните опасности, които той основава за интелектуалната благосъстоятелност на компанията. Борсата акцентира значимостта на отбраната на потребителските данни и предотвратяването на комплициране измежду потребителската си база.

След запитвания от страна на 404 Media представител на Binance призна за лице, което твърди, че има сензитивна информация, само че увери потребителите, че след задълбочена оценка от екипа по сигурността данните не съответстват с нищо в индустриалната среда на Binance. Това даде известна убеденост за сигурността на данните и активите на потребителите в платформата.

Притесненията обаче се ускориха, когато консуматор на име “ ” заяви за появяването на данни на потребителите на Binance за продажба на пазар в дарк уеб, видимо обвързван с по-ранното приключване на данни от GitHub.

Отговорът на Binance на тези изказвания беше, че екипът по сигурността не е разкрил “ “, съпроводено от доказан акцент върху сигурността на потребителските сметки.

Този случай акцентира по-широките опасения по отношение на сигурността на потребителските данни на тържищата за криптовалути . Комбинацията от пробива в GitHub и появяването на KYC данни в тъмната мрежа акцентира забележителните опасности, свързани с сходни нарушавания.

Проактивните ограничения на Binance, като да вземем за пример издаването на претенции за събаряне на авторски права и уверяването на потребителите в сигурността на техните сметки, демонстрират смисъла, което борсата отдава на опазването на потребителската информация. Инцидентът обаче служи като увещание за продължаващите провокации при поддържането на киберсигурността в пространството на криптовалутите.

Тъй като промишлеността продължава да се развива, подобряването на ограниченията за сигурност остава неотложно, с цел да се подсигурява доверието на потребителите и целостта на екосистемата. Отричането на Binance за компрометиране на данни, макар последвалите събития, акцентира сложността и значимостта на обезпечаването на потребителска информация в пространството на криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР